r
Nosalty Logó

Csípős húsgombóc paradicsomszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Csípős húsgombóc paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a húsgombóchoz

a paradicsomszószhoz

továbbá

Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a húsgombóchoz

a paradicsomszószhoz

továbbá

Összesen 2619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a húsgombóchoz

a paradicsomszószhoz

továbbá

Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2317.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    824 micro
  • β-karotin
    2670 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9270.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2095 mg
  • Nátrium
    5971 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1604.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    883 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3295 micro
  • β-karotin
    10681 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    20585 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 2619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    936 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

a húsgombóchoz

a paradicsomszószhoz

továbbá

  • 25 dkg tészta (szarvacska vagy más apró tészta)

Elkészítés

a húsgombóchoz

  1. A húsgombóchoz valókat jó alaposan gyúrjuk össze, formázzunk belőle 4 cm átmérőjű golyókat.

a paradicsomszószhoz

  1. A szószhoz egy nagy lábasban a felhevített olajon kezdjük dinsztelni a hagymát, fokhagymát, répát meg a paprikát. Adjuk hozzá az összes többi alapanyagot, forraljuk fel, és rakjuk bele a gombócokat.
  2. Kis lángon, lefedve főzzük 45 percig. Néha rázogassuk meg, vagy óvatosan keverjük át.

továbbá

  1. Amikor a gombóc megfőtt, szedjük ki egy tálba. A tésztát szórjuk bele a szószba, ha szükséges, öntsünk hozzá még annyi vizet, hogy éppen csak lepje el.
  2. Lefedve, kis lángon 10 percig főzzük, néha megkeverve. 5 perc után gyakran kóstolgassuk, nehogy túl puhára főjön a tészta.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10047
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 06.

Ajánló

A tejfellel tudjuk kicsit mérsékelni az étel csípősségét. Aki idegenkedik a friss koriandertől, ha csak a levelét rakja az ételbe, annak enyhébb az íze. Mondjuk a szagához sem könnyű hozzászokni. Talán kint a friss levegőn nem ájulunk el tőle.:D Az őrölt koriander viszont inkább citromos ízű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemcsak én öregszem, hanem az ízlelőbimbóim is.:D Ezért is szeretek csípősen meg fűszeresen főzni. Szerencsémre a gyomrom nem ellenkezik. A csípős ételek viszont beindítják az emésztést is, ami sajnos a kor előrehaladtával igencsak lelassul.

Hozzávalók

a húsgombóchoz

a paradicsomszószhoz

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...