Csepp sütemény - Meggyes-étcsokoládés csúcs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MonaSüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
14g tojás17 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g víz0 kcal
-
3 kcal
Étcsokoládés mousse
-
44g habtejszín128 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
2g víz0 kcal
Meggyes mousse
-
22g meggy10 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
44g habtejszín128 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
2 kcal
-
2g víz0 kcal
Tükörglazúr
-
31g fehér csokoládé168 kcal
-
40 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
855
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
8g víz0 kcal
-
23 kcal
Étcsokoládés mousse
-
350g habtejszín1022 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
6g zselatin20 kcal
-
16g víz0 kcal
Meggyes mousse
-
175g meggy79 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
19 kcal
-
16g víz0 kcal
Tükörglazúr
-
250g fehér csokoládé1348 kcal
-
321 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6840
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
5.3g tojás7 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Étcsokoládés mousse
-
16.9g habtejszín49 kcal
-
9.6g étcsokoládé53 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
0.8g víz0 kcal
Meggyes mousse
-
8.4g meggy4 kcal
-
9.6g fehér csokoládé52 kcal
-
16.9g habtejszín49 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
0.2g étkezési keményítő1 kcal
-
0.8g víz0 kcal
Tükörglazúr
-
12g fehér csokoládé65 kcal
-
15 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
331
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.6 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 104.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
855
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.7 g
Zsír
-
Összesen 443.5 g
-
Telített zsírsav 269 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5703.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 1878 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 2217 mg
-
Nátrium 970 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 644.8 g
-
Cukor 570 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 834.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 2186 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1699 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 694 micro
Összesen
6840
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
331
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
2 db tojás
-
20 g cukor
-
40 g finomliszt
-
1 evőkanál víz
-
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Étcsokoládés mousse
-
350 g habtejszín
-
200 g étcsokoládé
-
6 g zselatin
-
2 evőkanál víz
Meggyes mousse
-
175 g meggy
-
200 g fehér csokoládé
-
350 g habtejszín
-
10 g zselatin
-
2 evőkanál víz
Tükörglazúr
-
250 g fehér csokoládé
-
100 ml sűrített tej (cukrozott)
-
10 g zselatin
-
100 g cukor
-
100 ml víz
Elkészítés
Piskóta
- A hozzávalókból piskótát készítünk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel, cukorral és kakaóporral simára keverjük, a fehérjét habbá verjük.
- A cukros keveréket beleforgatjuk a tojásfehérje habba, majd az átszitált lisztet is elvegyítjük benne.
- A tésztát habzsákba töltjük, majd sütőpapírra megfelelő méretű korongokat nyomunk, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Étcsokoládés mousse
- 150 g tejszínt az összetört étcsokoládéval gőz felett felolvasztjuk. Ameddig a csoki olvad, a zselatint a vízbe beáztatjuk.
- Ha a csoki felolvadt, keverjük simára, és adjuk hozzá a beáztatott zselatint, majd az egész keveréket hagyjuk kihűlni. A maradék hideg tejszínt verjük kemény habbá, majd vegyítsük össze a csokis keverékkel. A könnyebb kezelhetőség érdekében érdemes hűtőszekrényben pihentetni minimum fél órát.
- A csepp forma eléréséhez fagylaltos kanállal adagoljunk félgömböket egy sütőpapírra, majd a félgömbök tetejére helyezzük el a már lehűlt piskótakarikákat. Ez lesz a sütemény talpa.
- Tegyük hűtőszekrénybe vagy fagyasztóba a süteményt, ameddig elkészítjük a meggyes krémet.
Meggyes mousse
- A mousse elkészítéséhez használható meggybefőtt vagy friss gyümölcs is. Ha befőttet használunk, tegyünk félre 2 evőkanál lét a zselatin áztatásához, a gyümölcsöt aprítsuk össze, aki egyneműbb krémet szeretne, passzírozza is át. Én befőttből készítettem, passzírozás nélkül, így előfordulnak benne gyümölcs darabkák is.
- A krém ugyanúgy készül, mint a csokis változata. 150 g tejszínt melegítsünk fel a fehér csokival, ameddig olvad, áztassuk be a zselatint a vízbe vagy a félretett meggylébe, majd oldjuk fel benne a keményítőt is.
- Ha a csoki felolvadt, keverjük simára, majd adjuk hozzá a zselatinos keveréket és az előkészített gyümölcsöt. Hagyjuk a keveréket kihűlni.
- A maradék hideg tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük el a csokis-gyümölcsös krémmel. A könnyebb felhasználhatóság érdekében ezt is érdemes hűtőben pihentetni.
- Ha a krém elkészült, vegyük ki a hűtőből az étcsokis formákat, állítsuk őket a piskótatalpukra, majd a lehűtött meggyes krémből habzsák segítségével alakítsuk ki a csepp forma tetejét. A kész süteményeket tegyük fagyasztóba minimum 1-2 órára, hogy szépen dermedjen rajta a glazúr.
Tükörglazúr
- A sűrített tejet a cukorral és a víz felével kezdjük el melegíteni, ez idő alatt a zselatint áztassuk be a maradék vízbe. Ha a keverék felforr, adjuk hozzá a zselatint, keverjük simára, majd öntsük az apróra tört csokihoz, színezzük ételfestékkel.
- Botmixer vagy habverő segítségével keverjük simára, odafigyelve, hogy ne jusson levegő a keverékbe, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ha kezd sűrűsödni, használjuk fel a fagyasztóból frissen kivett sütemény burkolására. A süteményeket állítsuk rácsra vagy a piskótatalp méretével kb. megegyező talapzatra, majd csorgassuk rá a glazúrt.
- A kész süteményt tálalásig hűtsük le, de fagyasztás nem szükséges.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 530
- Feltöltés dátuma: 2019. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
MonaSüti
1 recept
A sütemény a Pirossüti Receptversenyre készült - Egy csepp édesség