r
Nosalty Logó

Csepp sütemény - Meggyes-étcsokoládés csúcs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MonaSüti
Csepp sütemény - Meggyes-étcsokoládés csúcs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Étcsokoládés mousse

Meggyes mousse

Tükörglazúr

Összesen 855 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Étcsokoládés mousse

Meggyes mousse

Tükörglazúr

Összesen 6840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Étcsokoládés mousse

Meggyes mousse

Tükörglazúr

Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 855 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    443.5 g
  • Telített zsírsav
    269 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5703.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1878 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.8 g
  • Cukor
    570 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2186 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1699 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 6840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Étcsokoládés mousse

Meggyes mousse

Tükörglazúr

Elkészítés

Piskóta

  1. A hozzávalókból piskótát készítünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel, cukorral és kakaóporral simára keverjük, a fehérjét habbá verjük.
  3. A cukros keveréket beleforgatjuk a tojásfehérje habba, majd az átszitált lisztet is elvegyítjük benne.
  4. A tésztát habzsákba töltjük, majd sütőpapírra megfelelő méretű korongokat nyomunk, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Étcsokoládés mousse

  1. 150 g tejszínt az összetört étcsokoládéval gőz felett felolvasztjuk. Ameddig a csoki olvad, a zselatint a vízbe beáztatjuk.
  2. Ha a csoki felolvadt, keverjük simára, és adjuk hozzá a beáztatott zselatint, majd az egész keveréket hagyjuk kihűlni. A maradék hideg tejszínt verjük kemény habbá, majd vegyítsük össze a csokis keverékkel. A könnyebb kezelhetőség érdekében érdemes hűtőszekrényben pihentetni minimum fél órát.
  3. A csepp forma eléréséhez fagylaltos kanállal adagoljunk félgömböket egy sütőpapírra, majd a félgömbök tetejére helyezzük el a már lehűlt piskótakarikákat. Ez lesz a sütemény talpa.
  4. Tegyük hűtőszekrénybe vagy fagyasztóba a süteményt, ameddig elkészítjük a meggyes krémet.

Meggyes mousse

  1. A mousse elkészítéséhez használható meggybefőtt vagy friss gyümölcs is. Ha befőttet használunk, tegyünk félre 2 evőkanál lét a zselatin áztatásához, a gyümölcsöt aprítsuk össze, aki egyneműbb krémet szeretne, passzírozza is át. Én befőttből készítettem, passzírozás nélkül, így előfordulnak benne gyümölcs darabkák is.
  2. A krém ugyanúgy készül, mint a csokis változata. 150 g tejszínt melegítsünk fel a fehér csokival, ameddig olvad, áztassuk be a zselatint a vízbe vagy a félretett meggylébe, majd oldjuk fel benne a keményítőt is.
  3. Ha a csoki felolvadt, keverjük simára, majd adjuk hozzá a zselatinos keveréket és az előkészített gyümölcsöt. Hagyjuk a keveréket kihűlni.
  4. A maradék hideg tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük el a csokis-gyümölcsös krémmel. A könnyebb felhasználhatóság érdekében ezt is érdemes hűtőben pihentetni.
  5. Ha a krém elkészült, vegyük ki a hűtőből az étcsokis formákat, állítsuk őket a piskótatalpukra, majd a lehűtött meggyes krémből habzsák segítségével alakítsuk ki a csepp forma tetejét. A kész süteményeket tegyük fagyasztóba minimum 1-2 órára, hogy szépen dermedjen rajta a glazúr.

Tükörglazúr

  1. A sűrített tejet a cukorral és a víz felével kezdjük el melegíteni, ez idő alatt a zselatint áztassuk be a maradék vízbe. Ha a keverék felforr, adjuk hozzá a zselatint, keverjük simára, majd öntsük az apróra tört csokihoz, színezzük ételfestékkel.
  2. Botmixer vagy habverő segítségével keverjük simára, odafigyelve, hogy ne jusson levegő a keverékbe, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ha kezd sűrűsödni, használjuk fel a fagyasztóból frissen kivett sütemény burkolására. A süteményeket állítsuk rácsra vagy a piskótatalp méretével kb. megegyező talapzatra, majd csorgassuk rá a glazúrt.
  3. A kész süteményt tálalásig hűtsük le, de fagyasztás nem szükséges.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 529
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MonaSüti 1 recept

A sütemény a Pirossüti Receptversenyre készült - Egy csepp édesség

Hozzávalók

Piskóta

Étcsokoládés mousse

Meggyes mousse

Tükörglazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...