r
Nosalty Logó

Csavaros lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Csavaros lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csavaros lasagne-hez

A tepsi kienéséhez

Összesen 1188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csavaros lasagne-hez

A tepsi kienéséhez

Összesen 3560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csavaros lasagne-hez

A tepsi kienéséhez

Összesen 226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2003 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    221.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3542.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6009 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 3560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A csavaros lasagne-hez

A tepsi kienéséhez

Elkészítés

A csavaros lasagne-hez

  1. A felkockázott zöldségeket és sonkát forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált csirkehúst és a rozmaringot.
  2. Meglocsoljuk a borral, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejet, és az egészet pár perc alatt összefőzzük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és behintjük a zsemlemorzsával.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Közben kifőzzük a tésztát. (Akkorra készüljön el, mire a ragu, mert leszűrés után, amint meg tudjuk fogni a lasagne lapokat, kezdjünk velük dolgozni, mert utána könnyen összeragadnak!)
  6. Az elkészült ragut levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a mascarponét.
  7. A lasagne lapokat egyesével megkenjük a csirkés szósszal, feltekerjük, és kettévágjuk. Óvatosan beleállítgatjuk az előkészített tűzálló tálba.
  8. Tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és megszórjuk reszelt sajttal.
  9. Alufóliával buggyosan lefedve kb. 25 percig sütjük, a végén pedig pár perc alatt picit rápirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21x16x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22655
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 10.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amint rábukkantam erre a receptre, alig vártam, hogy el is készíthessem! Nagyon megtetszett a lasagne ilyen ötletes betöltése és felcsavargatása. Kicsit munkásabb, mint egy átlagos tésztavacsora, de az eredményt nézve mindenképpen megéri!!

Hozzávalók

A csavaros lasagne-hez

A tepsi kienéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...