Couronne
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
5 kcal
A töltelékhez
-
19 kcal
-
8g mazsola24 kcal
-
8g vörösáfonya4 kcal
-
16g vaj115 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
20g brandy46 kcal
-
10g törökmogyoró63 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
A bevonáshoz
-
33 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
41 kcal
Összesen
709
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
23 kcal
A töltelékhez
-
96 kcal
-
40g mazsola120 kcal
-
40g vörösáfonya18 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g brandy231 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A bevonáshoz
-
167 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
35g mandulapehely207 kcal
Összesen
3545
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
23.8g finomliszt87 kcal
-
9.5g tej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
A töltelékhez
-
3.8g aszalt gyümölcsök9 kcal
-
3.8g mazsola11 kcal
-
3.8g vörösáfonya2 kcal
-
7.6g vaj55 kcal
-
6.7g porcukor26 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
9.5g brandy22 kcal
-
4.8g törökmogyoró30 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
A bevonáshoz
-
5.7g sárgabaracklekvár16 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
3.3g mandulapehely20 kcal
Összesen
339
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
709
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.9 g
Zsír
-
Összesen 168.9 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2095.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 950 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.3 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 272.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1063 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 1027 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
3545
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
339
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
100 ml tej
-
1 csipet só
-
50 g vaj
-
1 db tojás
-
7 g instant élesztő
A töltelékhez
-
4 dkg mazsola
-
80 g vaj
-
70 g porcukor
-
1 db tojás
-
100 ml brandy
-
50 g törökmogyoró
-
1 db vanília
-
1 narancsból nyert narancshéj
A bevonáshoz
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
2 ek porcukor
-
5 ek mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy tálba szitáljuk. Egyik oldalára szórjuk a sót, a másikra az élesztőt.
- A vajat megolvasztjuk, a tejet meglangyosítjuk, és tojást enyhén felverjük.
- A tejet, a vajat és a tojást a liszt tetejére öntjük, majd ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
- Konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez
- Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk a brandybe kb. 20 percre.
- A puha vajat és a tojást kézi mixerrel krémesítjük.
- A vajas tojáshoz adjuk a kicsavart aszalt gyümölcsöket, az apróra vágott mogyorót, a vanília kikapart magját, a porcukrot és a narancs lereszelt héját.
- Jól kikeverjük.
- A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és belekenjük a vajas krémet.
- Feltekerjük, majd hosszában kettévágjuk. A két csíkot lazán egymásba fonjuk, majd koszorú formába igazítjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és még egy fél órát kelesztjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
A bevonáshoz
- A még forró kalácsot megkenjük a baracklekvárral. Ha kicsit hűlt, rászórjuk a porcukrot és mandulát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 275
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 13760
- Feltöltés dátuma: 2015. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Dacota
536 recept
Francia karácsonyi kalács - nagyon illatos, és nagyon gyümölcsös!