Citromtorta 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
24g cukor94 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
15g citromlé3 kcal
-
21 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
38g tej21 kcal
-
1g margarin9 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
1g zselatin5 kcal
-
78 kcal
A díszítéshez
Összesen
622
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
195g cukor755 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
120g citromlé26 kcal
-
171 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
300g tej168 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
11g zselatin37 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
A díszítéshez
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
85g lime21 kcal
-
50g mandula295 kcal
Összesen
4981
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
14.2g tojás18 kcal
-
8.4g cukor33 kcal
-
5.2g margarin37 kcal
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
5.2g citromlé1 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
12.9g tej7 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
-
12.9g joghurt8 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
10.8g növényi habtejszín27 kcal
A díszítéshez
-
10.8g növényi habtejszín27 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
3.7g lime1 kcal
-
2.2g mandula13 kcal
Összesen
214
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 861.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 93.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
622
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.8 g
Zsír
-
Összesen 291.9 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6894.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1944 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 2524 mg
-
Nátrium 1973 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 486.6 g
-
Cukor 260 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 749.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1612 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 972 mg
-
Retinol - A vitamin: 1544 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 833 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1519 micro
Összesen
4981
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
-
3 citromból nyert citromlé
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
1 dkg margarin
-
2.5 dl növényi habtejszín
A díszítéshez
-
2.5 dl növényi habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból megsütjük a piskótát. Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, aztán a tojások sárgáját. Majd óvatosan keverve tovább a maradék hozzávalókat adagoljuk. Előmelegített sütőben kb. 30-40 percet sütjük. Addig elkészítjük a krémet!
- Miután kihűlt a piskóta, kettévágjuk.
- Azalsó lapra ráöntjük a krémet, amitelőzőleg így készítünk el: a pudingot 3 dl tejjel és ízlés szerinti cukorral megfőzzük, majd még mikor forró, belekeverjük a margarint. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadogatjuk a citromok levét, majd kanalanként a natúr joghurtot is. Közben felverjük a tejszínt a habfixálóval (szerintem aki szép tortát akar készíteni, mindenképp hulala tejszínhabot vásároljon). Ezutána zselatint (amit a gyümölcstorta tetejére szoktunk használni) nagyon kevés tejjel felforraljuk. Végezetül a pudingos krémet, a tejszínhabot és a zselatint összekeverjük, lehűtjük.
- A krém tetejére rátesszük a maradék piskótalapot.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük, így másnap csak a díszítés marad. Keményre felverjük a tejszínhabot (a biztonság kedvéért tettem bele habfixálót, de ez nem szükséges!!!). Habkinyomóval körbedíszítjük, majd a lime-ot felszeleteljük, illetve dekorkonfettit szórunk a tetejére!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26-28
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19717
- Feltöltés dátuma: 2010. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A torta születésnapra készült, és mindenkinek nagyon ízlett! (Bár én másfél adagban sütöttem meg, nagy a család...)