r
Nosalty Logó

Citromtorta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromtorta 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6894.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1944 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2524 mg
  • Nátrium
    1973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 4981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból megsütjük a piskótát. Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, aztán a tojások sárgáját. Majd óvatosan keverve tovább a maradék hozzávalókat adagoljuk. Előmelegített sütőben kb. 30-40 percet sütjük. Addig elkészítjük a krémet!
  2. Miután kihűlt a piskóta, kettévágjuk.
  3. Azalsó lapra ráöntjük a krémet, amitelőzőleg így készítünk el: a pudingot 3 dl tejjel és ízlés szerinti cukorral megfőzzük, majd még mikor forró, belekeverjük a margarint. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadogatjuk a citromok levét, majd kanalanként a natúr joghurtot is. Közben felverjük a tejszínt a habfixálóval (szerintem aki szép tortát akar készíteni, mindenképp hulala tejszínhabot vásároljon). Ezutána zselatint (amit a gyümölcstorta tetejére szoktunk használni) nagyon kevés tejjel felforraljuk. Végezetül a pudingos krémet, a tejszínhabot és a zselatint összekeverjük, lehűtjük.
  4. A krém tetejére rátesszük a maradék piskótalapot.
  5. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, így másnap csak a díszítés marad. Keményre felverjük a tejszínhabot (a biztonság kedvéért tettem bele habfixálót, de ez nem szükséges!!!). Habkinyomóval körbedíszítjük, majd a lime-ot felszeleteljük, illetve dekorkonfettit szórunk a tetejére!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26-28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19714
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta születésnapra készült, és mindenkinek nagyon ízlett! (Bár én másfél adagban sütöttem meg, nagy  a család...)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...