r
Nosalty Logó

Citromos túróhab vegyes eperzselével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barny
Citromos túróhab vegyes eperzselével
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zseléhez

A túróhabhoz

354
Kalória
8g
Fehérje
46.6g
Szénhidrátok
15.6g
Zsír
151.6g
Víz
47.3g
Koleszterin
3.5g
Rost
38.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zseléhez

A túróhabhoz

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zseléhez

A túróhabhoz

Összesen 3539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zseléhez

A túróhabhoz

Összesen 156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793.4 g
  • Cink
    783 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    606 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1516.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 3539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.6 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A zseléhez

  1. Egy nagyobb forralóba öntsük bele az almalevet és kb 100 ml vizet. Tegyük bele a reszelt gyümölcshéjat, a cukrokat és főzzük fel. Ha felforrt, kavarjuk el a keményítőt kevés hideg vízzel, és sűrítsük be vele. Habverővel kavarjuk hozzá a likőrt és vegyük le a tűzről.
  2. Adjuk hozzá enyhe kavargatás mellett a négybe vágott epret, és az egyéb piros gyümölcseinket.
  3. Készítsünk elő 2 tálat, az egyikbe verjünk félkemény habbá 300 ml tejszínt. A másikba tegyük bele a túrót, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és a porcukrot.
  4. A zselatint kb 100 ml vízben mikró segítségével oldjuk fel és kiskanállal kavarjuk csomómentesre.
  5. A felvert tejszínhabot adjuk a túróhoz és habverőgép segítségével jól dolgozzuk össze, majd lassú folyással adagoljuk hozzá a folyékony zselatint. Tetejét simítsuk el és 2 órát hagyjuk hűtőben dermedni.
  6. Tálaláskor a gyümölcszselét tegyük mélytányérba, és locsoljuk körbe dekoratívan a maradék folyékony tejszínnel. Tetejére vizes kanállal adagoljuk rá a túróhabot, és tetszés szerint díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Ehhez egyszerűen nincs mit mondani, csak azt, hogy kóstolja meg!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!