r
Nosalty Logó

Citromos túróhab vegyes eperzselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barny
Citromos túróhab vegyes eperzselével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zseléhez

A túróhabhoz

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zseléhez

A túróhabhoz

Összesen 3539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zseléhez

A túróhabhoz

Összesen 156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793.4 g
  • Cink
    783 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    606 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1516.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 3539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.6 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A zseléhez

A túróhabhoz

Elkészítés

A zseléhez

  1. Egy nagyobb forralóba öntsük bele az almalevet és kb 100 ml vizet. Tegyük bele a reszelt gyümölcshéjat, a cukrokat és főzzük fel. Ha felforrt, kavarjuk el a keményítőt kevés hideg vízzel, és sűrítsük be vele. Habverővel kavarjuk hozzá a likőrt és vegyük le a tűzről.
  2. Adjuk hozzá enyhe kavargatás mellett a négybe vágott epret, és az egyéb piros gyümölcseinket.
  3. Készítsünk elő 2 tálat, az egyikbe verjünk félkemény habbá 300 ml tejszínt. A másikba tegyük bele a túrót, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és a porcukrot.
  4. A zselatint kb 100 ml vízben mikró segítségével oldjuk fel és kiskanállal kavarjuk csomómentesre.
  5. A felvert tejszínhabot adjuk a túróhoz és habverőgép segítségével jól dolgozzuk össze, majd lassú folyással adagoljuk hozzá a folyékony zselatint. Tetejét simítsuk el és 2 órát hagyjuk hűtőben dermedni.
  6. Tálaláskor a gyümölcszselét tegyük mélytányérba, és locsoljuk körbe dekoratívan a maradék folyékony tejszínnel. Tetejére vizes kanállal adagoljuk rá a túróhabot, és tetszés szerint díszítsük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4375
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez egyszerűen nincs mit mondani, csak azt, hogy kóstolja meg!!

Hozzávalók

A zseléhez

A túróhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...