r
Nosalty Logó

Citromos túróhab vegyes eperzselével

Barny
Citromos túróhab vegyes eperzselével
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zseléhez

A túróhabhoz

354
Kalória
8g
Fehérje
46.6g
Szénhidrát
15.6g
Zsír
151.6g
Víz
47.3g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
38.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zseléhez

A túróhabhoz

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zseléhez

A túróhabhoz

Összesen 3539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zseléhez

A túróhabhoz

Összesen 156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793.4 g
  • Cink
    783 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    606 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    465.9 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1516.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 3539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.6 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A zseléhez

  1. Egy nagyobb forralóba öntsük bele az almalevet és kb 100 ml vizet. Tegyük bele a reszelt gyümölcshéjat, a cukrokat és főzzük fel. Ha felforrt, kavarjuk el a keményítőt kevés hideg vízzel, és sűrítsük be vele. Habverővel kavarjuk hozzá a likőrt és vegyük le a tűzről.
  2. Adjuk hozzá enyhe kavargatás mellett a négybe vágott epret, és az egyéb piros gyümölcseinket.
  3. Készítsünk elő 2 tálat, az egyikbe verjünk félkemény habbá 300 ml tejszínt. A másikba tegyük bele a túrót, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és a porcukrot.
  4. A zselatint kb 100 ml vízben mikró segítségével oldjuk fel és kiskanállal kavarjuk csomómentesre.
  5. A felvert tejszínhabot adjuk a túróhoz és habverőgép segítségével jól dolgozzuk össze, majd lassú folyással adagoljuk hozzá a folyékony zselatint. Tetejét simítsuk el és 2 órát hagyjuk hűtőben dermedni.
  6. Tálaláskor a gyümölcszselét tegyük mélytányérba, és locsoljuk körbe dekoratívan a maradék folyékony tejszínnel. Tetejére vizes kanállal adagoljuk rá a túróhabot, és tetszés szerint díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

Ehhez egyszerűen nincs mit mondani, csak azt, hogy kóstolja meg!!

További receptek

Almás zabkása fahéjjal

A zabkását sokféle ízben el lehet készíteni, mi most egy igazi őszi verziót választottunk. A Rauch Happy Day almalé nagyon feldobja ízekben a kását, és a toppingokkal egészül ki ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...