r
Nosalty Logó

Citromos répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosemary
Citromos répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 5098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    331.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.3 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22209 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 5098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    656 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Először is 150 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd a tojást, az olajat és a reszelt répát is hozzáadjuk.
  3. Alaposan elkeverjük, majd egy kivajazott és kilisztezett, csatos tortaformába öntjük. (Lehet cupcake-nek is megcsinálni, akkor muffin formában kell sütni, körülbelül fele annyi ideig.)
  4. Ha a sütő felmelegedett, 150 fokon 40 percig sütjük, fél óránál ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Hozzávalók a krémhez

  1. Amíg sül a tortánk, a krémet robotgéppel összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. Ha a torta megsült, rácsra tesszük, és teljesen hagyjuk kihűlni. Ezután rákanalazzuk a krémet, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 39481
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos répatorta
Rosemary 2 recept

Húsvét közeledtével egy kedves kolléganőmtől kaptam ezt a receptet, ami szerintem egyszerűen tökéletes! Nem túl édes, sőt a citromos krémmel kifejezetten frissítő, ajánlom mindenkinek, mert nem csak finom, hanem nagyon egyszerű is!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...