r
Nosalty Logó

Citromos kapormártás pecsenyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Citromos kapormártás pecsenyével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pecsenye

citromos kapormártás

Összesen 912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pecsenye

citromos kapormártás

Összesen 3649 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pecsenye

citromos kapormártás

Összesen 178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7913.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2682 mg
  • Nátrium
    2908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1466.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1896 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 3649 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

pecsenye

citromos kapormártás

Elkészítés

pecsenye

  1. A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk.
  2. Összeállítjuk a pácot. Egy tálba tesszük a mustárt, olajat, sót, borsot, lereszelt fokhagymát, köményt, majd összekeverjük, és a hússzeleteket bekenjük vele.
  3. A zsíron készre sütjük.

citromos kapormártás

  1. A 2 csokor kaprot forrásban levő sós vízbe tesszük, majd hideg vízbe áttesszük.
  2. Apróra vágjuk.
  3. A zsíron a liszttel rózsaszín rántást készítünk, majd hozzáadjuk a kaprot, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, és keverve, kis lángon készre főzzük. Ha sűrűnek találjuk a mártást, akkor önthetünk hozzá még tejszínt.
  4. Amikor kész, levesszük a tűzhelyről, és a citromlevet hozzáadjuk, elkeverjük benne, és tálaljuk a pecsenyével és petrezselymes újkrumplival.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 11022
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos kapormártás pecsenyével
Smaragd konyha 149 recept

Nagyon édes, zamatos, friss kaprot vettem a piacon. Nálunk a kapormártáshoz pecsenye illik. Így szeretjük igazán, és petrezselymes újkrumplival kiváló ebéd volt.

Hozzávalók

pecsenye

citromos kapormártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...