Citromos kapormártás pecsenyével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
pecsenye
-
250g sertéstarja465 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
citromos kapormártás
-
90g kapor39 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
Összesen
912
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
pecsenye
-
1000g sertéstarja1860 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
citromos kapormártás
-
360g kapor155 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
Összesen
3649
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
pecsenye
-
48.6g sertéstarja90 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
2.2g sertészsír20 kcal
citromos kapormártás
-
17.5g kapor8 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
1.5g sertészsír13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
24.3g főzőtejszín32 kcal
Összesen
178
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.7 g
Zsír
-
Összesen 69.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1978.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 727 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 366.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
912
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206.8 g
Zsír
-
Összesen 277.2 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 866 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7913.7 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 296 mg
-
Kálcium 1479 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 2682 mg
-
Nátrium 2908 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1466.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1896 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 329 mg
-
D vitamin: 387 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 572 micro
-
Kolin: 875 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
3649
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
pecsenye
-
2 ek mustár
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 csipet őrölt fűszerkömény
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 ek sertészsír
citromos kapormártás
-
2 csokor kapor
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek sertészsír
-
3 csipet só
-
1 teáskanál cukor
-
fehér bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 dl főzőtejszín
Elkészítés
pecsenye
- A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk.
- Összeállítjuk a pácot. Egy tálba tesszük a mustárt, olajat, sót, borsot, lereszelt fokhagymát, köményt, majd összekeverjük, és a hússzeleteket bekenjük vele.
- A zsíron készre sütjük.
citromos kapormártás
- A 2 csokor kaprot forrásban levő sós vízbe tesszük, majd hideg vízbe áttesszük.
- Apróra vágjuk.
- A zsíron a liszttel rózsaszín rántást készítünk, majd hozzáadjuk a kaprot, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, és keverve, kis lángon készre főzzük. Ha sűrűnek találjuk a mártást, akkor önthetünk hozzá még tejszínt.
- Amikor kész, levesszük a tűzhelyről, és a citromlevet hozzáadjuk, elkeverjük benne, és tálaljuk a pecsenyével és petrezselymes újkrumplival.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 11022
- Feltöltés dátuma: 2015. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Nagyon édes, zamatos, friss kaprot vettem a piacon. Nálunk a kapormártáshoz pecsenye illik. Így szeretjük igazán, és petrezselymes újkrumplival kiváló ebéd volt.