r
Nosalty Logó

Citromos grízes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigi
Citromos grízes süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    231.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5293.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1672 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 4153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 3 tojásfehérjét habbá verjük, majd a 4 tojássárgáját a cukorral, vaníliás cukorral robotgéppel szintén habosra keverjük, ezt követően hozzáadjuk az olajat, tejet, reszelt citromhéjat, citromlevet, és tovább keverjük. Egy fakanál segítségével beleforgatjuk a lisztet, sütőport, majd hozzáadjuk az előzőekben habosra vert tojás fehérjét.
  2. Kivajazott, kilisztezett forbába töltjük, majd előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 40 percig sütjük, amíg a belseje is átsül (tűpróba).
  3. A 400 ml hideg tejbe elkeverjük a cukrot, lisztet, búzadarát, hozzáadjuk a reszelt héjat, citromlevet, majd kis hőfokon melegíteni kezdjük, amíg fokozatosan be nem sűrűsödik és fel nem forr. Ha kész, és a búzadara is megpuhult, félretesszük hűlni.
  4. Ha a masszánk kihűlt, a vajat a porcukorral egy robotgép segítségével elkeverjük, majd a kihűlt masszát fokozatosan hozzáadagoljuk, és habosra keverjük.
  5. A kész tésztalapot félbevágjuk, majd a massza nagy részét a tésztába töltjük, és befedjük a tészta másik felével, a tetejét szintén krémmel fedjük be kb. 1-2 evőkanál elegendő hozzá.
  6. Végül elkészítjük a cukormázat: a megmaradt tojásfehérjét kikeverjük a porcukorral és az aromával. A tojástól függhet, hogy mennyi porcukrot vesz fel a massza, de elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy ne csorogjon le a süteményről.
  7. Ha kész, habzsákba vagy nyomóformába töltjük, és különbőző vastagságú csíkokat húzunk vele a sütemény tetejére szabálytalanul.
  8. A kész süteményt legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, ha a máz kikeményedett a tetején, szeletelhetjük. Díszíthetjük akár kisebb darabokra vágott citromkarikákkal, amiket előzőekben cukorba mártottunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 35163
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötlet alapjában véve a mézes krémes krémjéből indult, hisz annak a krémje szinte ugyanez, csak citrom nélkül. Szerintem el lehetne akár úgy is készíteni, hogy a tésztája alapjában véve narancsos, és ehhez esetleg valami csokis kakaós krémet használhatunk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...