Cigány szelet
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
rántott ételek
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
75g paprika12 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
30 kcal
-
0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
150g sertéshús249 kcal
-
10g ajvár8 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
13g sajt44 kcal
Összesen
636
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
300g paprika49 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
120 kcal
-
0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
600g sertéshús996 kcal
-
40g ajvár32 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
80g zsemlemorzsa316 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
2543
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
15g paprika2 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
30g sertéshús50 kcal
-
2g ajvár2 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
4g zsemlemorzsa16 kcal
-
2.5g sajt9 kcal
Összesen
127
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1784.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 917 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 345.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 740 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 17369 micro
-
Lut-zea 679 micro
Összesen
636
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180 g
Zsír
-
Összesen 130 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 806 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7139 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 740 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 2109 mg
-
Nátrium 3670 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1382.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 573 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 275 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 411 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 730 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 2960 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 2714 micro
Összesen
2543
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3473 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
127
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
6 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál majoranna
-
50 dkg passzírozott paradicsom
-
0.5 csokor petrezselyem
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 db tojás
-
4 ek ajvár
-
4 ek finomliszt
-
80 g zsemlemorzsa
-
5 dkg sajt
Elkészítés
- A paprikát megtisztítjuk, mossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk. Az egészet 2 ek forró olajban kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal és a majoránnával fűszerezzük. Felöntjük a paradicsommal és 125 ml vízzel, hozzákeverjük az instant levest. Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Hozzákavarjuk az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal és a paprikával fűszerezzük.
- A tojást kevés sóval elkeverjük. A húst, megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, vékonyra potyoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, az ajvárral vékonyan megkenjük. A hússzeleteket megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végén pedig a zsemlemorzsában. Majd 3-4 ek forró olajban oldalanként 4 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A mártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött húst, meglocsoljuk a maradék mártással, ráreszeljük a sajtot.
- 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 567
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 130994
- Feltöltés dátuma: 2013. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A paprikás mártást ízlés szerint ízesíthetjük csípős paprikakrémmel is. Friss lepénykenyérrel vagy rizzsel.