r
Nosalty Logó

Cigány szelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Cigány szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180 g

Zsír

  • Összesen
    130 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7139 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    3670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1382.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    2960 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    2714 micro
Összesen 2543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3473 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 127 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát megtisztítjuk, mossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk. Az egészet 2 ek forró olajban kb. 5 percig sütjük. Sóval, borssal és a majoránnával fűszerezzük. Felöntjük a paradicsommal és 125 ml vízzel, hozzákeverjük az instant levest. Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Hozzákavarjuk az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal és a paprikával fűszerezzük.
  2. A tojást kevés sóval elkeverjük. A húst, megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, vékonyra potyoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, az ajvárral vékonyan megkenjük. A hússzeleteket megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végén pedig a zsemlemorzsában. Majd 3-4 ek forró olajban oldalanként 4 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A mártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött húst, meglocsoljuk a maradék mártással, ráreszeljük a sajtot.
  4. 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 567
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 130860
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paprikás mártást ízlés szerint ízesíthetjük csípős paprikakrémmel is. Friss lepénykenyérrel vagy rizzsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...