r
Nosalty Logó

Chilis rozmaringos vasalt csirkecomb zöldségraguban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lali
Chilis rozmaringos vasalt csirkecomb zöldségraguban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 828 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3644.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    2852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1370 micro
  • β-karotin
    3849 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 828 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.8 g

Zsír

  • Összesen
    231.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14579.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    11408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    5479 micro
  • β-karotin
    15395 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    3496 micro
Összesen 3314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    155 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kicsontozzuk a csirke felsőcombokat, megmossuk őket, majd egy nagy tűzforró serpenyőbe minimális olajon - először bőrrel lefelé fordítva, hogy kisüljön belőle a zsír - mindét oldalát megpirítjuk, majd egy tányérra szedjük őket.
  2. A vöröshagymát a fokhagymával apróra szeljük, és olívaolajon üvegesre pároljuk az előző serpenyőben egy evőkanál só kíséretében. Közben felkockázzuk a hegyes erőset (apróra), a paradicsomokat és a répát. (Ezen a ponton lehet hozzáadni még szinte bármilyen zöldséget, akár akkora mennyiségben is, hogy később az legyen a köret, ekkor a fűszerezésre kicsit még lehet, rá kell dobni.)
  3. Miután a hagyma üveges, felvesszük a lángot a maximumra a serpenyő alatt, majd picit beleforgatva elhelyezzük benne a húsokat és a csontokat. (Nagyon jó ízt ad neki, a végén pedig a kutya is jó ízűbben fogja megenni), majd ráöntjük az előbb felkockázott zöldségeket, beledugjuk a rozmaringszárakat, a másik evőkanál sót, borsot, majd a kanál mézet és a mustárt. Ezután felöntjük az alaplé felével. (Nem kell, hogy ellepje, elég, ha csak félig.)
  4. Nagyjából egy órán keresztül hagyjuk rotyogni, közben folyamatosan pótoljuk az alaplevet, és forgatjuk néha a húsokat. A végén a folyadék a serpenyő alján a szétfőtt zöldségekkel iszonyat finom, sűrű mártást képez, itt vigyázni kell, le ne égjen. (Természetesen, ha teljesen felöntjük, magára is lehet hagyni, két órán keresztül is rotyogtathatjuk.) És ezen a ponton készen is vagyunk, a csontokat kiszedegetjük, és tálalhatunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3460
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Ajánló

Hétvégi ebédhez, vacsorára tökéletes, és érdemes kísérletezni vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami ragufélét akartam készíteni, és csak egy tálca csontos csirke felsőcomb volt itthon, és néhány zöldség a hűtőben. Egy kísérletnek indult, de a végeredmény nagyon finom lett. Tipikusan az a kaja, amit bármikor lehet variálni, fel lehet dobni gombával, gyömbérrel, baconnel, bármi maradékkal, ami csak a hűtőben van. Legközelebb egy kis brandyt vagy whiskyt fogok a végén önteni bele, hogy kipróbáljuk kicsit füstösebben. Fél óra munka van vele, aztán csak hagyni kell rotyogni, és a végén lekapcsolni alatta. És még egészségesnek is mondható, ha eltekintünk a comb és a bőr zsírtartalmától.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...