Chilis rozmaringos vasalt csirkecomb zöldségraguban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lali
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
375g csirke felsőcomb704 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
3 kcal
-
3 kcal
-
1 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g csirke alaplé9 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
6g méz19 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
828
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1500g csirke felsőcomb2818 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
11 kcal
-
11 kcal
-
6 kcal
-
22g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
25g méz76 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
3314
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
56.4g csirke felsőcomb106 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
6.4g sárgarépa2 kcal
-
1.1g rozmaring1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0.2g csípős fűszerpaprika0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.8g csirke alaplé1 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
0.9g méz3 kcal
-
6g paradicsom1 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
Összesen
122
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 57.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3644.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 2852 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 334.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1370 micro
-
β-karotin 3849 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 1030 micro
-
Lut-zea 874 micro
Összesen
828
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 218.8 g
Zsír
-
Összesen 231.8 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 1250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14579.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 2220 mg
-
Nátrium 11408 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1337.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1866 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 628 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 5479 micro
-
β-karotin 15395 micro
-
β-crypt 498 micro
-
Likopin 4118 micro
-
Lut-zea 3496 micro
Összesen
3314
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 206 micro
-
β-karotin 579 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 155 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 ek csípős fűszerpaprika
-
0.5 közepes db hegyes erős paprika (ki mennyire erősen szereti, helyette lehet pótolni még csípős őrölt paprikával)
-
2 ek só
-
1 ek bors
-
1 ek mustár
-
1 ek méz
-
2 kis db paradicsom
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- Kicsontozzuk a csirke felsőcombokat, megmossuk őket, majd egy nagy tűzforró serpenyőbe minimális olajon - először bőrrel lefelé fordítva, hogy kisüljön belőle a zsír - mindét oldalát megpirítjuk, majd egy tányérra szedjük őket.
- A vöröshagymát a fokhagymával apróra szeljük, és olívaolajon üvegesre pároljuk az előző serpenyőben egy evőkanál só kíséretében. Közben felkockázzuk a hegyes erőset (apróra), a paradicsomokat és a répát. (Ezen a ponton lehet hozzáadni még szinte bármilyen zöldséget, akár akkora mennyiségben is, hogy később az legyen a köret, ekkor a fűszerezésre kicsit még lehet, rá kell dobni.)
- Miután a hagyma üveges, felvesszük a lángot a maximumra a serpenyő alatt, majd picit beleforgatva elhelyezzük benne a húsokat és a csontokat. (Nagyon jó ízt ad neki, a végén pedig a kutya is jó ízűbben fogja megenni), majd ráöntjük az előbb felkockázott zöldségeket, beledugjuk a rozmaringszárakat, a másik evőkanál sót, borsot, majd a kanál mézet és a mustárt. Ezután felöntjük az alaplé felével. (Nem kell, hogy ellepje, elég, ha csak félig.)
- Nagyjából egy órán keresztül hagyjuk rotyogni, közben folyamatosan pótoljuk az alaplevet, és forgatjuk néha a húsokat. A végén a folyadék a serpenyő alján a szétfőtt zöldségekkel iszonyat finom, sűrű mártást képez, itt vigyázni kell, le ne égjen. (Természetesen, ha teljesen felöntjük, magára is lehet hagyni, két órán keresztül is rotyogtathatjuk.) És ezen a ponton készen is vagyunk, a csontokat kiszedegetjük, és tálalhatunk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3460
- Feltöltés dátuma: 2015. július 29.
Ajánló
Hétvégi ebédhez, vacsorára tökéletes, és érdemes kísérletezni vele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Lali
3 recept
Valami ragufélét akartam készíteni, és csak egy tálca csontos csirke felsőcomb volt itthon, és néhány zöldség a hűtőben. Egy kísérletnek indult, de a végeredmény nagyon finom lett. Tipikusan az a kaja, amit bármikor lehet variálni, fel lehet dobni gombával, gyömbérrel, baconnel, bármi maradékkal, ami csak a hűtőben van. Legközelebb egy kis brandyt vagy whiskyt fogok a végén önteni bele, hogy kipróbáljuk kicsit füstösebben. Fél óra munka van vele, aztán csak hagyni kell rotyogni, és a végén lekapcsolni alatta. És még egészségesnek is mondható, ha eltekintünk a comb és a bőr zsírtartalmától.