r
Nosalty Logó

Chilis marhahús torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Chilis marhahús torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2372 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    385 micro
  • β-karotin
    1126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2277 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 594 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.6 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5098.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    2007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    1541 micro
  • β-karotin
    4505 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9109 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 2372 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    611 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst besózzuk, borsozzuk, félretesszük.
  2. Közben a sárgarépát, a fehérrépát, a hagymát, a fokhagymát, a zellert picire összeaprítjuk.
  3. A húst kevés olajon serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított zöldségkeveréket. Fedő alatt pároljuk.
  4. Közben a paradicsomokat forró vízzel leöntjük, lehúzzuk a héját és feldarabolva hozzáadjuk a húshoz. Kevés házi paradicsomszósszal felöntjük. Kicsit utána fűszerezünk sóval, borssal, chilivel, zsályával. Hagyjuk megfőni fedő alatt.
  5. A végefelé a 2 szelet csípős kolbásszal még kicsit megbolondítjuk.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük. Amikor készen van a hús, levesszük a tűzről. Nem lesz sok leve, de pont így lesz a jó.
  7. Kb. 4-5 db réteslapot olvasztott vajjal minden oldalán megkenjük, egymásra helyezzük.
  8. Kör alakú cserépedényt kivajazunk, belehelyezzük a megvajazott réteslapokat, rá egy adag húsragut. Teszünk 4 szelet mozzarellát cikkelynek megfelelően.
  9. A második adag húsragut is ráhelyezzük. Befedjük a kilógó réteslaprésszel, a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és megsütjük.
  10. Kivéve a sütőből lefordítva a cserépedényt, kiborítjuk óvatosan. 4 db tortaszeletre osztjuk. Tetejét mozzarellával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10256
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chili Con Carne jutott ma az eszembe, csak egy a bökkenő, a párom nem szereti a babot..., ami az egyik fő összetevője lenne. De mégis maradva ennél az ízvilágnál, gondoltam kreálok kedvére valót így is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...