r
Nosalty Logó

Chicago style pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Séfbácsi92
Chicago style pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1129 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4505 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 195 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3017.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    1142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1129 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12069.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    2173 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    820 mg
  • Foszfor
    4075 mg
  • Nátrium
    4568 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    4774 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 4505 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6286 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba öntünk 3,3 dl meleg vizet, beletesszük a cukrot, olajat, élesztőt, és hagyjuk felfutni kb. 5 perc alatt.
  2. Egy nagy keverőtálba összekeverjük a liszteket 1 teáskanál sóval.
  3. Összekeverjük a hozzávalókat, majd robotgéppel vagy kézzel dagasztjuk, amíg egyöntetű tésztát kapunk.
  4. Lefedjük, és 1 órán át kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
  5. A vöröshagymát felaprítjuk, és a kinyomott fokhagymával kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük.
  6. Ha kész, beleöntjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a bazsalikomot, oregánót, paprikakrémet, és ízlés szerint megsózzuk. Az egészet összefőzzük, majd adunk hozzá 1 evőkanál lisztet, hogy besűrűsödjön.
  7. Levesszük a tűzről, és elkezdjük összeállítani a pizzát. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, akkorára, hogy a formát a pereméig befedje. Ne legyen nagyon vékony a tészta különben nem tartja meg a tölteléket. A tészta kb. 35 cm-es tortaformához vagy serpenyőhöz elég.
  8. Kockákra vágjuk a mozzarellát, és sorban az aljára pakoljuk. Utána ráhalmozzuk a bolognai ragut, és szépen elterítjük. A tetejére reszeljük a trappista sajtot, és a végén megszórjuk fekete borssal.
  9. 200 fokon légkeveréssel kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3281
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 07.

Ajánló

Szeretem a pizzát, mert igazi maradékmentő. Ha unjuk a spagettit, a megmaradt ragut felhasználhatjuk a pizzához. Fordítva is működik :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chicago style pizza
Séfbácsi92 28 recept

Régi vágyam volt kipróbálni a deep dish pizzát, de sajnos a környéken sehol nem sütnek ilyet, így gondoltam, saját magam készítek egyet bolognai raguval. Szerintem finomabb, mint a hagyományos pizza, és mivel jól meg lehet tölteni hússal, laktatóbb is.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...