r
Nosalty Logó

Cherry-choco torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cherry-choco torta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kakaós piskótához

A csokoládékrémhez

A kókuszos krémhez

A tetejére

Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kakaós piskótához

A csokoládékrémhez

A kókuszos krémhez

A tetejére

Összesen 6442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kakaós piskótához

A csokoládékrémhez

A kókuszos krémhez

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5336.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    753 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    1723 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    903.4 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2233 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1939 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2355 micro
Összesen 6442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A csokoládékrémhez

A kókuszos krémhez

A tetejére

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, közben felverjük a tojásfehérjehabot. Belekeverjük a lisztet, kakaót, szódabikarbónát és tojásfehérjehabot.
  2. Piskótát sütünk egy kerek tortaformában. Azért hogy szép maradjon a tortánk, amikor a formából kivesszük, tegyünk bele méretre vágott sütőpapírt. Vágjunk egy kerek lapot és körbe a palástot, és így öntsük bele a tésztát. 150 fokon süssük tű próbáig. Még így is egy kicsit összeesik, de mégis klassz magas torta alapunk lesz.
  3. Közben elkészítjük a csokikrémet. A krémhez valókat forrásig melegítjük, de legalább addig, amíg a cukor és a csoki felolvad. Még melegen habverővel belekeverjük a margarint.
  4. Ha kihűlt a torta, vágjuk félbe, és kenjük meg a már lehűlt csokikrémmel, majd rumba áztatott meggyel szórjuk meg.
  5. Elkészítjük a kókuszgolyó masszát. A kekszet összekeverjük a lekvárral, a meggylével, a kakaóporral, és annyi tejet adunk hozzá, hogy kenhető állagú legyen. Óvatosan rákenjük a torta tetejére és az oldalára.
  6. Készítsük el a pillecukros borítást, jobb, ha egy nappal előbb megcsináljuk, akkor másnap könnyebb kinyújtani. A pillecukrot a mikróban megmelegítjük sokszor kevergetve margarinos fakanállal. A porcukrot és a meleg pillecukrot összedolgozzuk margarinnal kikent tésztadagasztóval, aztán pedig kézzel addig, míg egy gyurmaszerű masszát nem kapunk. Becsomagoljuk folpackba, és egy zárható dobozba tesszük a további felhasználásig. Nekem 1 csomagból 2 tortára való lett, a maradékot eltettem későbbre.
  7. A gyurmaszerű masszát nyújtólapra tesszük, megszórjuk porcukorral, és kinyújtjuk -jó kis torna- akkorára, hogy a tortát teljesen beborítsa. A kilógó részeket éles késsel levágjuk. Díszítése a fantáziánkra van bízva.
  8. Lehet színezni is (zöld mandula, narancsaroma, stb.). Ha 1 napig a hűtőben hűl, akkor jól összeérnek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9042
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legnagyobb fiam ballagására rendeltünk egy tortát, ami mindenkinek nagyon ízlett. Gyerekeim szerették volna, ha szülinapjukra megpróbálom megsütni a cukiból rendelt tortát. Az eredeti torta marcipánnal és túrókrémmel készült, de mivel nem mindenki szereti a marcipánt, ezért készült a pillecukros változatban. A túrókrém helyett pedig azért lett csokis-meggyes a töltelék, mert ez férjem 50. szülinapjára készült, és ő nagyon szereti a csokis és kakaós dolgokat.

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A csokoládékrémhez

A kókuszos krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...