r
Nosalty Logó

Cézár-tésztasaláta zöldfűszeres olajjal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Cézár-tésztasaláta zöldfűszeres olajjal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Öntet

Saláta

895
Kalória
38g
Fehérje
65.8g
Szénhidrátok
52.9g
Zsír
170.3g
Víz
75.8g
Koleszterin
5.4g
Rost
5.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Öntet

Saláta

Összesen 895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Öntet

Saláta

Összesen 5359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Öntet

Saláta

Összesen 258 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1885 micro
Összesen 895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    228.2 g

Zsír

  • Összesen
    317.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8773.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    2884 mg
  • Nátrium
    3052 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1021.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2351 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    520 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1678 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25132 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11309 micro
Összesen 5359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

Öntet

  1. A tojássárgájákhoz hozzáadjuk a mustárt és a Worcestershire-szószt, majd habverő segítségével elkezdjük összekeverni.
  2. Folyamatosan keverve szépen lassan adjuk hozzá az olajat. Figyeljünk rá, hogy teljesen elkeveredjen.
  3. Adjuk hozzá a sót, a borsot, fél citrom levét, és a zúzott fokhagymagerezdet, majd kanalazzuk hozzá a csicseriborsós zöldségkrémet.
  4. Keverjük össze jól, majd hagyjuk a hűtőben pihenni.

Saláta

  1. Az olaj felét hevítsük fel, és pirítsuk le rajta a kockára vágott kenyérdarabokat. Amikor megpirult, sózzuk, borsozzuk, és reszeljük meg parmezánnal.
  2. Az olaj másik felén pirítsuk le a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd kockázzuk fel.
  3. A római salátát megtisztítás után szeleteljük fel, és rakjuk bele a salátástálba.
  4. A tésztát főzzük ki sós vízben, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A salátához adjuk hozzá a kihűlt kenyérkockákat, a csirkemelldarabokat, a kifőtt tésztát és a szószt.
  6. Forgassuk össze jól, és díszítsük parmezánnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

A Cézár-saláta a jellegzetes római salátával, a parmezánnal, a pirított kenyérkockával egy hagyományos, mégis megunhatatlan klasszikus. Az alapanyagok mellett a házi készítésű szósz is minden fillért megér, hiszen ez garantálja igazán karakteres ízét. Mi most csempésztünk a receptbe csirkét és tésztát is, hogy minden fontos tápanyagot megkapjunk ebből az egy ételből.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!