r
Nosalty Logó

Cézár-tésztasaláta zöldfűszeres olajjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Cézár-tésztasaláta zöldfűszeres olajjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Öntet

Saláta

Összesen 895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Öntet

Saláta

Összesen 5359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Öntet

Saláta

Összesen 258 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1885 micro
Összesen 895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    228.2 g

Zsír

  • Összesen
    317.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8773.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    2884 mg
  • Nátrium
    3052 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2351 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    520 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1678 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25132 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11309 micro
Összesen 5359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 258 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Öntet

Saláta

Elkészítés

Öntet

  1. A tojássárgájákhoz hozzáadjuk a mustárt és a Worcestershire-szószt, majd habverő segítségével elkezdjük összekeverni.
  2. Folyamatosan keverve szépen lassan adjuk hozzá az olajat. Figyeljünk rá, hogy teljesen elkeveredjen.
  3. Adjuk hozzá a sót, a borsot, fél citrom levét, és a zúzott fokhagymagerezdet, majd kanalazzuk hozzá a csicseriborsós zöldségkrémet.
  4. Keverjük össze jól, majd hagyjuk a hűtőben pihenni.

Saláta

  1. Az olaj felét hevítsük fel, és pirítsuk le rajta a kockára vágott kenyérdarabokat. Amikor megpirult, sózzuk, borsozzuk, és reszeljük meg parmezánnal.
  2. Az olaj másik felén pirítsuk le a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd kockázzuk fel.
  3. A római salátát megtisztítás után szeleteljük fel, és rakjuk bele a salátástálba.
  4. A tésztát főzzük ki sós vízben, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A salátához adjuk hozzá a kihűlt kenyérkockákat, a csirkemelldarabokat, a kifőtt tésztát és a szószt.
  6. Forgassuk össze jól, és díszítsük parmezánnal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 353
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cézár-tésztasaláta zöldfűszeres olajjal
Vénusz 78 recept

A Cézár-saláta a jellegzetes római salátával, a parmezánnal, a pirított kenyérkockával egy hagyományos, mégis megunhatatlan klasszikus. Az alapanyagok mellett a házi készítésű szósz is minden fillért megér, hiszen ez garantálja igazán karakteres ízét. Mi most csempésztünk a receptbe csirkét és tésztát is, hogy minden fontos tápanyagot megkapjunk ebből az egy ételből.

Hozzávalók

Öntet

Saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...