Céklasaláta 4. - almával, répával
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 293.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2037 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 143 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3675.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 1166 mg
-
Nátrium 1323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.5 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1763.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 925 micro
-
Kolin: 870 mg
-
Retinol - A vitamin: 900 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12221 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1396 micro
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 191 micro
-
β-karotin 470 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A céklát héjában megfőzzük, miután kész, hideg vízzel leöntjük, így a héja könnyen lejön. Miután kihűlt, lereszeljük.
- Megfőzzük a tojást, és lereszeljük.
- Ugyanezt tesszük az almával, a hagymával, a fokhagymával és a répával, azonban ezeket nyersen hagyjuk.
- Elkészítjük a mártást: A tejfölhöz maximum fele mennyiségű majonézt teszünk.
- Egy kanál olívaolajat teszünk hozzá,
- Majd 1 teáskanál mustárt és pár csepp citromlevet
- Só és bors mehet hozzá bővebben, azonban a cukorral csínján bánjunk.
- Összekeverjök a reszelt alapanyagokat és a mártást.
- Lehűtjük, és kis idő múlva tálalható.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 30587
- Feltöltés dátuma: 2010. november 20.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Minél komplexebb egy étel, annál jobban kedvelem. A cékla nagyon egészséges, és legfőképpen - akárcsak a többi alkotó - magyar! A benne lévő betain nevű növényi festékanyagnak köszönhetően védi szervezetünket a rákkeltő anyagokkal szemben, kiváló immunerősítő hatású. Magas folsavtartalma miatt fogyasztása különösen ajánlott a várandós anyukák számára. (Mivel a folsav részt vesz az idegrendszer, illetve az agy fejlődéséhez nélkülözhetetlen anyagok termelésében, segítségével megelőzhetők az olyan fejlődési rendellenességek, mint például a nyitott gerinc.) A répa, az alma és a hagyma előnyös élettani hatásairól ugyancsak jókat mondhatunk. Kár lenne ezeket az összetevőket hanyagolni. A répa nem domináns benne, azonban mi tudjuk hogy ott van, és teszi a dolgát. Tulajdonképpen a cékla főzési ideje növeli meg az elkészítési időt, ezt leszámítva nem is kívánhatnék ettől egészségesebb és könnyebben elkészíthető ételt. Remélem, ízleni fog.