r
Nosalty Logó

Céklasaláta 4. - almával, répával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Céklasaláta 4. - almával, répával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

367
Kalória
9.4g
Fehérje
31.9g
Szénhidrátok
23.8g
Zsír
293.9g
Víz
193.5g
Koleszterin
6.2g
Rost
22.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    293.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2037 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    925 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12221 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1396 micro
Összesen 2198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A céklát héjában megfőzzük, miután kész, hideg vízzel leöntjük, így a héja könnyen lejön. Miután kihűlt, lereszeljük.
  2. Megfőzzük a tojást, és lereszeljük.
  3. Ugyanezt tesszük az almával, a hagymával, a fokhagymával és a répával, azonban ezeket nyersen hagyjuk.
  4. Elkészítjük a mártást: A tejfölhöz maximum fele mennyiségű majonézt teszünk.
  5. Egy kanál olívaolajat teszünk hozzá,
  6. Majd 1 teáskanál mustárt és pár csepp citromlevet
  7. Só és bors mehet hozzá bővebben, azonban a cukorral csínján bánjunk.
  8. Összekeverjök a reszelt alapanyagokat és a mártást.
  9. Lehűtjük, és kis idő múlva tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Minél komplexebb egy étel, annál jobban kedvelem. A cékla nagyon egészséges, és legfőképpen - akárcsak a többi alkotó - magyar! A benne lévő betain nevű növényi festékanyagnak köszönhetően védi szervezetünket a rákkeltő anyagokkal szemben, kiváló immunerősítő hatású. Magas folsavtartalma miatt fogyasztása különösen ajánlott a várandós anyukák számára. (Mivel a folsav részt vesz az idegrendszer, illetve az agy fejlődéséhez nélkülözhetetlen anyagok termelésében, segítségével megelőzhetők az olyan fejlődési rendellenességek, mint például a nyitott gerinc.) A répa, az alma és a hagyma előnyös élettani hatásairól ugyancsak jókat mondhatunk. Kár lenne ezeket az összetevőket hanyagolni. A répa nem domináns benne, azonban mi tudjuk hogy ott van, és teszi a dolgát. Tulajdonképpen a cékla főzési ideje növeli meg az elkészítési időt, ezt leszámítva nem is kívánhatnék ettől egészségesebb és könnyebben elkészíthető ételt.  Remélem, ízleni fog.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!