r
Nosalty Logó

Céklacarpaccio

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Céklacarpaccio
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A carpacciohoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 132 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A carpacciohoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 533 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A carpacciohoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 87 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 132 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 533 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A carpacciohoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A carpacciohoz

  1. A céklát megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük. Hideg vízbe téve hagyjuk kihűlni, csak utána pucoljuk. Opcionálisan héjastól süthetjük is, ez kb. 40 percet vesz igénybe 180 fokosra előmelegített sütőben, ekkor egy pár csepp olívaolajjal locsoljuk meg.

Az öntethez

  1. Egy kis tálkában frissen őrölt, balnsolt mandulát összekeverünk egy-két evőkanál meleg vízzel, két-három evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal, legyen szuper krémes, ez lesz az öntetünk.

A tálaláshoz

  1. Éles késsel vagy mandolinnal vékonyan szeleteljük a papírtörlővel leszárított céklát, így olyan flexibilis lesz, hogy mint egy szelet sonkát összegyűrve tudjuk egymás mellé tenni a szeleteket.
  2. Itt eldönthetjük, hogy egy nagy tálra vagy több tányérra tesszük a céklaszeleteket, tehát egyenként vagy közösen tálaljuk a céklacarpacciot. Tálalásig hűtőben tartsuk a céklaszeleteket.
  3. Mielőtt felszolgáljuk, csak akkor díszítsük a tálat, hogy a cékla ne fogjon össze mindent! Ekkor meglocsoljuk a mandulás szósszal, egy kevés szuper olívaolajjal, szórhatunk rá friss rukkolát, zöldsalátát, cikóriát, egy pár szem áfonyát vagy szedret, akár ehető virágokat, csírákat, mikrozöldeket, és csepegtethetünk plusz citromlevet is rá. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 21.

Ajánló

Ennek a fogásnak, az ünnepi asztalon a helye!

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi előételek

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár mikrozöldekkel, ehető virágokkal.

Hozzávalók

A carpacciohoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...