adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A carpacciohoz
Az öntethez
-
3g mandula15 kcal
-
4g víz0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
132
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A carpacciohoz
Az öntethez
-
10g mandula59 kcal
-
16g víz0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
A tálaláshoz
Összesen
533
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 86.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
132
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2279.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 1823 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 346.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 589 micro
Összesen
533
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A carpacciohoz
- A céklát megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük. Hideg vízbe téve hagyjuk kihűlni, csak utána pucoljuk. Opcionálisan héjastól süthetjük is, ez kb. 40 percet vesz igénybe 180 fokosra előmelegített sütőben, ekkor egy pár csepp olívaolajjal locsoljuk meg.
Az öntethez
- Egy kis tálkában frissen őrölt, balnsolt mandulát összekeverünk egy-két evőkanál meleg vízzel, két-három evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal, legyen szuper krémes, ez lesz az öntetünk.
A tálaláshoz
- Éles késsel vagy mandolinnal vékonyan szeleteljük a papírtörlővel leszárított céklát, így olyan flexibilis lesz, hogy mint egy szelet sonkát összegyűrve tudjuk egymás mellé tenni a szeleteket.
- Itt eldönthetjük, hogy egy nagy tálra vagy több tányérra tesszük a céklaszeleteket, tehát egyenként vagy közösen tálaljuk a céklacarpacciot. Tálalásig hűtőben tartsuk a céklaszeleteket.
- Mielőtt felszolgáljuk, csak akkor díszítsük a tálat, hogy a cékla ne fogjon össze mindent! Ekkor meglocsoljuk a mandulás szósszal, egy kevés szuper olívaolajjal, szórhatunk rá friss rukkolát, zöldsalátát, cikóriát, egy pár szem áfonyát vagy szedret, akár ehető virágokat, csírákat, mikrozöldeket, és csepegtethetünk plusz citromlevet is rá. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 21.
Ajánló
Ennek a fogásnak, az ünnepi asztalon a helye!
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi előételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gréti
583 recept
Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár mikrozöldekkel, ehető virágokkal.