r
Nosalty Logó

Cassoulet Katharosz konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katharosz
Cassoulet Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4735 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2427 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1860 micro
  • β-karotin
    5216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 1185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    278.9 g

Zsír

  • Összesen
    287.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9708 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    5081 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2144 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1174 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    7441 micro
  • β-karotin
    20865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14384 micro
  • Lut-zea
    4141 micro
Összesen 4735 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    522 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, majd másnap kb fél liter vízben, kevés sóval, 1 darab babérlevéllel 20 percig előfőzzük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk, és előkészítjük az alapanyagokat.
  2. A szalonnát, kolbászt, répát, pórét nagyobb, tetszetősebb darabokra, a csirkecombokat 3 felé, a sertéshúst kockára vágjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben zsírt hevítünk, elősütjük benne a szalonnát, kiszedjük egy tányérra, és a kolbászokat is átsütjük és kiszedjük. Ezután jöhetnek a csirkedarabok, ugyanígy járunk el vele.
  4. Ezután a visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rádobjuk a sertéshúst, és kevergetve fehéredésig sütjük, belekeverjük a sűrített paradicsomot, majd mehet bele a répa és a póré is. Végül az összes elősütött alapanyagot hozzáadjuk, a babot a levével együtt, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a fűszernövényeket, zúzott fokhagymát, és összeforgatjuk.
  5. A beáztatott tálat zsírral kikenjük, beleöntjük a húsos-babos keveréket, hozzáadjuk a bort, ha kell még, kevés vizet, a folyadéknak látszódnia kell, rászórjuk a zsemlemorzsát, majd ráhelyezzük a rozmaring ágat, és lefedjük a római tálat.
  6. Hideg sütőben 200 fokon kb. 1,5-2 óra alatt megpároljuk, de kb. egy óra múlva ellenőrizzük a folyadékot rajta, ha szükséges, pótoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5303
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cassoulet Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

A cassoulet eredeti, egyszerű francia paraszti egytálétel volt. A főzőedényről kapta a nevét, amiben készült az étel, azóta nagyon sok változata létezik.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...