Cassoulet Katharosz konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
125g sertéshús208 kcal
-
125g csirkecomb139 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
63g parasztkolbász283 kcal
-
63g fehérbab208 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
8g libazsír68 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
1185
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g sertéshús830 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
250g parasztkolbász1130 kcal
-
250g fehérbab833 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
41 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
4735
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
18.1g sertéshús30 kcal
-
18.1g csirkecomb20 kcal
-
3.6g füstölt szalonna24 kcal
-
9.1g parasztkolbász41 kcal
-
9.1g fehérbab30 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8.7g sárgarépa3 kcal
-
3.6g póréhagyma1 kcal
-
7.3g vörösbor6 kcal
-
1.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa1 kcal
-
1.1g libazsír10 kcal
-
10.9g víz0 kcal
Összesen
170
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 69.7 g
Zsír
-
Összesen 71.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2427 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 1270 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 374.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 536 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1860 micro
-
β-karotin 5216 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 1035 micro
Összesen
1185
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 278.9 g
Zsír
-
Összesen 287.2 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 682 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9708 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 950 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 783 mg
-
Foszfor 2600 mg
-
Nátrium 5081 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 1496.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2144 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 815 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1174 micro
-
Kolin: 632 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 7441 micro
-
β-karotin 20865 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14384 micro
-
Lut-zea 4141 micro
Összesen
4735
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 270 micro
-
β-karotin 757 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 522 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertéshús
-
2 db csirkecomb
-
10 dkg füstölt szalonna
-
25 dkg parasztkolbász
-
25 dkg fehérbab
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
0.5 db póréhagyma
-
2 dl vörösbor
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
3 db babérlevél
-
1 szál rozmaring
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek zsemlemorzsa
-
2 ek libazsír
-
3 dl víz
Elkészítés
- A babot előző este beáztatjuk, majd másnap kb fél liter vízben, kevés sóval, 1 darab babérlevéllel 20 percig előfőzzük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk, és előkészítjük az alapanyagokat.
- A szalonnát, kolbászt, répát, pórét nagyobb, tetszetősebb darabokra, a csirkecombokat 3 felé, a sertéshúst kockára vágjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.
- Egy nagyobb serpenyőben zsírt hevítünk, elősütjük benne a szalonnát, kiszedjük egy tányérra, és a kolbászokat is átsütjük és kiszedjük. Ezután jöhetnek a csirkedarabok, ugyanígy járunk el vele.
- Ezután a visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rádobjuk a sertéshúst, és kevergetve fehéredésig sütjük, belekeverjük a sűrített paradicsomot, majd mehet bele a répa és a póré is. Végül az összes elősütött alapanyagot hozzáadjuk, a babot a levével együtt, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a fűszernövényeket, zúzott fokhagymát, és összeforgatjuk.
- A beáztatott tálat zsírral kikenjük, beleöntjük a húsos-babos keveréket, hozzáadjuk a bort, ha kell még, kevés vizet, a folyadéknak látszódnia kell, rászórjuk a zsemlemorzsát, majd ráhelyezzük a rozmaring ágat, és lefedjük a római tálat.
- Hideg sütőben 200 fokon kb. 1,5-2 óra alatt megpároljuk, de kb. egy óra múlva ellenőrizzük a folyadékot rajta, ha szükséges, pótoljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5325
- Feltöltés dátuma: 2016. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
A cassoulet eredeti, egyszerű francia paraszti egytálétel volt. A főzőedényről kapta a nevét, amiben készült az étel, azóta nagyon sok változata létezik.