r
Nosalty Logó

Cannelloni spenóttal és darált hússal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivesz
Cannelloni spenóttal és darált hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Darált húsos töltelék

Spenótos töltelék

Besamelmártás

Továbbá

Összesen 853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Darált húsos töltelék

Spenótos töltelék

Besamelmártás

Továbbá

Összesen 2559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Darált húsos töltelék

Spenótos töltelék

Besamelmártás

Továbbá

Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2740.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2998 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12969 micro
  • Lut-zea
    5972 micro
Összesen 853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8222.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2121 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    3116 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    710 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8994 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    38906 micro
  • Lut-zea
    17915 micro
Összesen 2559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1790 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Darált húsos töltelék

Spenótos töltelék

Besamelmártás

Továbbá

Elkészítés

Darált húsos töltelék

  1. A húshoz az olajon feltesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és együtt pirítjuk tovább pár percig. Utána beleöntjük a vizet és a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, belecsipkedjük a bazsalikomleveleket, majd fedővel letakarjuk, és 15 percig közepes lángon főzzük. Ha kész, félretesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A spenótos töltelékhez egy lábasban vizet forralunk. A spenótot megtisztítjuk, majd beletesszük a lábasba, és 10 percig főzzük. Közben a ricottát elkeverjük a tojással és a parmezán sajttal. Ha kész a spenót, leöblítjük hideg vízzel, majd jól kinyomkodjuk, és mehet bele a ricottába. Alaposan elkeverjük, belereszeljük a szerecsendiót, a fokhagymát, sóval és borssal fűszerezzük.
  3. A besamelmártáshoz felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kavarás mellett hozzáadagoljuk a tejet. Hozzáadjuk a parmezán sajtot. Szerecsendiót reszelünk bele, és sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, lekapcsoljuk.
  4. Egy magasfalú tepsibe (vagy bármilyen hőálló edénybe) 4 evőkanállal kanalazunk a darált húsos szószból, majd arra 2 evőkanállal a besamelmártásból. Erre helyezzük majd a töltött cannellonikat. A cannellonikat megtöltjük felváltva a két fajta töltelékkel, majd ugyancsak felváltva helyezzük őket a tepsibe. (Amikor a darált húsos szósszal töltjük, törekedjünk arra, hogy egy kevés szósz, és inkább több hús kerüljön bele). A tetejére rákanalazzuk a maradék darált húsos szószt, és befedjük a megmaradt besamelmártással. 190 fokon 30- 35 percig sütjük, majd 10 percig állni hagyjuk, mert úgy könnyebben szeletelhető.
  5. Ebből a mennyiségből 8 spenótos és 6 darált húsos cannellonit kapunk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4315
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párommal Olaszországban élünk, és nagyon sok tésztafélét fogyasztunk. Ezek közül az egyik kedvencünk a cannelloni, amit szeretünk spenóttal és darált húsos szósszal is. Egy időben nem tudtuk eldönteni, melyik fajtát főzzem, így összemixeltem. Azóta csak így csinálom, sokkal izgalmasabb :)

Hozzávalók

Darált húsos töltelék

Spenótos töltelék

Besamelmártás

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...