r
Nosalty Logó

Camarones Borrachos, azaz részeges rák

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Camarones Borrachos, azaz részeges rák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7225.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    4419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    672 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1456 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2727 micro
Összesen 2153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hacsak nem konyhakész rákokat veszünk, akkor pucoljuk meg és belezzük ki őket, de érdemes tisztítottat venni, árban nincs nagy különbség.
  2. A jalapenót, a kaliforniai paprikát, a fehér hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A koriandert mossuk meg, majd vágjuk finomra.
  3. Jól forrósítsunk fel egy serpenyőt, és adjunk hozzá egy evőkanál vajat, egy kevés olívaolajat, a finomra vágott hagymákat, a chilit és a paprikát.
  4. Eközben fűszerezzük be a garnélarákot lime-lével, egy kis korianderrel, római köménnyel, piros paprikával, sóval és borssal.
  5. Amikor a serpenyő sisteregni kezd, öntsük fel a tequilával, de csak óvatosan, mert könnyedén lángra kaphat. Pár perc főzés után adjuk hozzá a többi vajat, majd, miután emulgeálódott a szósz, mehetnek bele a garnélarákok is.
  6. Kevergessük jól át, majd hagyjuk főni körülbelül 5 percig. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük lime-mal, sóval és borssal.
  7. Végül szórjuk meg korianderrel, chilivel és ropogós lilahagymával. Rizzsel, tortillachipsszel vagy tacokagylókban tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 831
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Camarones Borrachos, azaz részeges rák
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ha az információm jók, az eredeti részeges garnélarákot (spanyolul: camarones borrachos) a kaliforniai Inglewoodban található, Sergio Penuelas által vezetett '106 Seafood Underground' nevű étteremben készítették először, egy lakóház hátsó udvarában üzemelő szabadtéri étkezdében. A séf, Sergio Eduardo Penuelas, aki feleségével, Maria Penuelas-szal vezeti a helyet, már 20 éve tartja a frontot a településen. Penuelas vágott héjú garnélarákot használ, amely elképesztően ízletes, de nehezen beszerezhető. A saját receptjükhöz kibelezi a friss garnélát, de rajta hagyja a héját, mivel rengeteg ízt tartalmaz, és kiválóan megtartja a fokhagymás, fűszeres szószt. Az ételhez olyan tequilát használ, ami "blanco" vagy "silver" felirattal van ellátva, lényeg, hogy legyen tiszta és színtelen, ne pedig pihentetett, érlelt fajta. Rizzsel, lime-al, friss korianderrel tálalja és sok-sok szalvétával, mert szüksége lesz rá annak, aki ezt az ételt rendeli. Íme a mi részeges, maszatos rákjaink!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...