Camarones Borrachos, azaz részeges rák
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g garnéla89 kcal
-
23g fehér hagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g tequila58 kcal
-
0 kcal
-
3g jalapeño1 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
7g limelé2 kcal
-
50g tortilla chips249 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g garnéla355 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
100g tequila231 kcal
-
0 kcal
-
10g jalapeño3 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
200g tortilla chips994 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
46.3g garnéla33 kcal
-
8.3g fehér hagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
9.3g tequila21 kcal
-
0 kcal
-
0.9g jalapeño0 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.8g koriander1 kcal
-
2.6g limelé1 kcal
-
18.5g tortilla chips92 kcal
-
4.6g lilahagyma2 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1806.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 1105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 168 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 682 micro
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 84.2 g
Zsír
-
Összesen 106.7 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 738 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7225.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 553 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1767 mg
-
Nátrium 4419 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 672 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 739 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 606 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 1456 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2727 micro
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Hozzávalók
-
500 g garnéla
-
1 közepes fej fehér hagyma
-
4 g fokhagyma
-
100 ml tequila
-
1 ek jalapeño
-
50 g vaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál római kömény
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 csokor koriander
-
1 lime-ból nyert limelé
-
200 g tortilla chips
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- Hacsak nem konyhakész rákokat veszünk, akkor pucoljuk meg és belezzük ki őket, de érdemes tisztítottat venni, árban nincs nagy különbség.
- A jalapenót, a kaliforniai paprikát, a fehér hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A koriandert mossuk meg, majd vágjuk finomra.
- Jól forrósítsunk fel egy serpenyőt, és adjunk hozzá egy evőkanál vajat, egy kevés olívaolajat, a finomra vágott hagymákat, a chilit és a paprikát.
- Eközben fűszerezzük be a garnélarákot lime-lével, egy kis korianderrel, római köménnyel, piros paprikával, sóval és borssal.
- Amikor a serpenyő sisteregni kezd, öntsük fel a tequilával, de csak óvatosan, mert könnyedén lángra kaphat. Pár perc főzés után adjuk hozzá a többi vajat, majd, miután emulgeálódott a szósz, mehetnek bele a garnélarákok is.
- Kevergessük jól át, majd hagyjuk főni körülbelül 5 percig. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük lime-mal, sóval és borssal.
- Végül szórjuk meg korianderrel, chilivel és ropogós lilahagymával. Rizzsel, tortillachipsszel vagy tacokagylókban tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 905
- Feltöltés dátuma: 2024. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ha az információm jók, az eredeti részeges garnélarákot (spanyolul: camarones borrachos) a kaliforniai Inglewoodban található, Sergio Penuelas által vezetett '106 Seafood Underground' nevű étteremben készítették először, egy lakóház hátsó udvarában üzemelő szabadtéri étkezdében. A séf, Sergio Eduardo Penuelas, aki feleségével, Maria Penuelas-szal vezeti a helyet, már 20 éve tartja a frontot a településen. Penuelas vágott héjú garnélarákot használ, amely elképesztően ízletes, de nehezen beszerezhető. A saját receptjükhöz kibelezi a friss garnélát, de rajta hagyja a héját, mivel rengeteg ízt tartalmaz, és kiválóan megtartja a fokhagymás, fűszeres szószt. Az ételhez olyan tequilát használ, ami "blanco" vagy "silver" felirattal van ellátva, lényeg, hogy legyen tiszta és színtelen, ne pedig pihentetett, érlelt fajta. Rizzsel, lime-al, friss korianderrel tálalja és sok-sok szalvétával, mert szüksége lesz rá annak, aki ezt az ételt rendeli. Íme a mi részeges, maszatos rákjaink!