r
Nosalty Logó

Calzone nápolyi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Calzone nápolyi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 1064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 3191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 1064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    123 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5925.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    2757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    3471 micro
Összesen 3191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1031 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

pizzatésztához

  1. Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk, és elkeverjük. Felfuttatjuk. Ezután a liszthez öntjük, és hozzámérjük az olajat, majd a langyos vizet. Jól kidolgozzuk a tésztát.
  2. Felületét megkenjük olajjal és letakarva meleg helyen 40 percig kelesszük. (Én ezt a műveletet egy kenyérsütőgép dagasztó programjával végzem el.)

töltelék

  1. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és beletéve a lisztet világos rántást készítünk. Ezután felengedjük 1 dl tejjel, és kevergetve besűrítjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a mozzarella sajtot felkockázzuk. A bazsalikomot finomra vágjuk.
  2. A pizzatésztát három felé vágjuk, és egyenként átgyúrjuk, majd cipócskákat formálunk belőlük.
  3. A cipókat egyenként, lisztezett deszkán vékony kör alakúra nyújtjuk. A körök felét megkenjük besamel mártással. Rászórjuk a sonkát, a mozzarella sajtot, és gazdagon meghintjük vágott bazsalikommal. A töltelékekre hajtjuk a tészta másik felét. Széleit lenyomkodjuk. Sütőlemezre tesszük.

tetejére

  1. A paradicsompürét felengedjük vízzel, és összefőzzük a cukorral, sóval és a fűszerekkel. Amikor kész, kiszedjük belőle a hagymát, a babérlevelet.
  2. Ezzel a fűszeres, paradicsomos pizzaszósszal gazdagon megkenjük a sütőlemezen várakozó töltött pizzákat. Egy-két bazsalikom levéllel díszítjük, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Langyosan tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2045
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 10.

Ajánló

A töltött pizzát bármilyen töltelékkel elkészíthetjük (darált hús, gomba, tojás, bármilyen sajt, lecsó, kolbász stb). A tetejére a paradicsomos pizzaszószra sajtot is szórhatunk. Így fokozhatjuk a látványt és az ízt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Calzone nápolyi módra
Lizinka_ 607 recept

Kipróbáltuk a különleges töltött pizzát. Nálunk nagy sikert aratott.  Bátran ajánlom a pizzakedvelőknek!

Hozzávalók

pizzatésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...