r
Nosalty Logó

Calzone Mandula konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mandula
Calzone Mandula konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6759.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    4495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    889 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    314 micro
  • β-karotin
    1411 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 2045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    573 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl langyos, cukros vízben. A lisztet kimérjük a tálba, megsózzuk, majd a közepébe fészket készítünk, oda öntjük az élesztős vizet.
  2. Körkörös mozdulatokkal elkezdjük keverni. Ha kell, adjunk még hozzá langyos vizet. Ha nagyjából összeállt, adjuk hozzá az olívaolajat is. Addig gyúrjuk, míg egy puha, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha kész, tálba tesszük, lisztezzük a tetejét, s letakarva legalább egy órán keresztül kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: A hagymát-fokhagymát finomra vágjuk, a gombát mossuk, szeleteljük. 2 ek olajon üvegesre pároljuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Alaposan megpároljuk, egy kicsit le is pirítjuk.
  4. Míg hűl, felkockázzuk a tarját, a paradicsomot, lereszeljük a sajtot. A már nem túl meleg gombához keverjük a kukoricát, tarját, paradicsomot.
  5. Előmelegítjük a sütőt a lehető legmagasabb hőmérsékletre (nálam 275 fok).
  6. A tésztát 2-3 részre osztjuk, mindegyiket tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, kör alakúra. Az egyik felüket vastagon megpakoljuk a gombás töltelékkel, megszórjuk sajttal, majd ráhajtjuk a másik felét, és a széleket alaposan eldolgozzuk.
  7. Alaposan kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a forró sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Figyeljük, mert gyorsan pirul!
  8. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1532
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 25.

Ajánló

Bármikor, bármihez, mi éppen paradicsomos rukkolasalátával ettük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Már régen szerettem volna calzone-t sütni, és most végre akadt rá alkalom. A párom konferenciáról jött haza, és valami jó fűszereset kért vacsorára. Ez született.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...