Calzone Mandula konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mandula
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
33g kenyérliszt bl80120 kcal
-
2g só0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
5 kcal
-
60g víz0 kcal
-
2g cukor6 kcal
A töltelékhez
-
5g olívaolaj47 kcal
-
33g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
64g csiperkegomba14 kcal
-
23g csemegekukorica20 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
17g sertéstarja31 kcal
Összesen
681
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
-
6g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
15 kcal
-
180g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A töltelékhez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
192g csiperkegomba41 kcal
-
70g csemegekukorica60 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
50g sertéstarja93 kcal
Összesen
2045
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
14.9g finomliszt54 kcal
-
7.4g kenyérliszt bl8027 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
13.4g víz0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
A töltelékhez
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
14.3g csiperkegomba3 kcal
-
5.2g csemegekukorica4 kcal
-
22.3g paradicsom4 kcal
-
7.4g sajt26 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3.7g sertéstarja7 kcal
Összesen
152
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2253.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 1498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 296.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 470 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
681
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 72.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6759.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 775 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1122 mg
-
Nátrium 4495 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 889 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 314 micro
-
β-karotin 1411 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 939 micro
Összesen
2045
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 573 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg kenyérliszt bl80
-
1 teáskanál só
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 tasak instant élesztő
-
1.8 dl víz
-
1 teáskanál cukor
A töltelékhez
-
2 ek olívaolaj
-
2 kis db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
7 dkg csemegekukorica
-
3 közepes db paradicsom
-
10 dkg sajt
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl langyos, cukros vízben. A lisztet kimérjük a tálba, megsózzuk, majd a közepébe fészket készítünk, oda öntjük az élesztős vizet.
- Körkörös mozdulatokkal elkezdjük keverni. Ha kell, adjunk még hozzá langyos vizet. Ha nagyjából összeállt, adjuk hozzá az olívaolajat is. Addig gyúrjuk, míg egy puha, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha kész, tálba tesszük, lisztezzük a tetejét, s letakarva legalább egy órán keresztül kelesztjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket: A hagymát-fokhagymát finomra vágjuk, a gombát mossuk, szeleteljük. 2 ek olajon üvegesre pároljuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Alaposan megpároljuk, egy kicsit le is pirítjuk.
- Míg hűl, felkockázzuk a tarját, a paradicsomot, lereszeljük a sajtot. A már nem túl meleg gombához keverjük a kukoricát, tarját, paradicsomot.
- Előmelegítjük a sütőt a lehető legmagasabb hőmérsékletre (nálam 275 fok).
- A tésztát 2-3 részre osztjuk, mindegyiket tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, kör alakúra. Az egyik felüket vastagon megpakoljuk a gombás töltelékkel, megszórjuk sajttal, majd ráhajtjuk a másik felét, és a széleket alaposan eldolgozzuk.
- Alaposan kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a forró sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Figyeljük, mert gyorsan pirul!
- Forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1532
- Feltöltés dátuma: 2013. július 25.
Ajánló
Bármikor, bármihez, mi éppen paradicsomos rukkolasalátával ettük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Mandula
35 recept
Már régen szerettem volna calzone-t sütni, és most végre akadt rá alkalom. A párom konferenciáról jött haza, és valami jó fűszereset kért vacsorára. Ez született.:)