Caesar saláta dresszing
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
-
6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
20 kcal
-
13g alaplé1 kcal
-
20g repceolaj177 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
238
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
-
25 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
4 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
80g repceolaj707 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
955
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
-
5.3g szardella (konzerv)11 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
17.5g tojássárgája56 kcal
-
4.4g fehérborecet1 kcal
-
3.5g citromlé1 kcal
-
2.2g worcestershire-szósz2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
8.8g parmezán sajt34 kcal
-
21.9g alaplé2 kcal
-
35.1g repceolaj310 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
419
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
238
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 96.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1642.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 921 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 442 micro
Összesen
955
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 56% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 404 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
419
kcal
Hozzávalók
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db tojássárgája
-
2 ek fehérborecet
-
1 ek citromlé
-
1 teáskanál worcestershire-szósz
-
1 teáskanál mustár
-
20 g parmezán sajt
-
50 ml alaplé
-
8 ek repceolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- A szardellafiléket megmossuk, szárazra itatjuk, apróra vágjuk, egy magas falú edénybe tesszük.
- A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, és a szardellához adjuk.
- A szardellához adjuk a tojások sárgáját, az ecetet, citromlevet, Worcestershire mártást, mustárt, parmezánt, levest.
- Az egészet botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük az olajat. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 83
- Össznézettség: 84462
- Feltöltés dátuma: 2015. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom salátaöntet nemcsak a klasszikus Caesar salátához.