Búzasörös disznósült burgonyagombóccal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g sertéshús415 kcal
-
42g sertéscsont0 kcal
-
0 kcal
-
2 kcal
-
12 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
10g fehérrépa6 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g disznózsír23 kcal
-
17g alaplé1 kcal
-
83g barna sör36 kcal
-
10 kcal
Összesen
542
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1500g sertéshús2490 kcal
-
250g sertéscsont0 kcal
-
0 kcal
-
11 kcal
-
71 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
500g barna sör215 kcal
-
57 kcal
Összesen
3249
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50.6g sertéshús84 kcal
-
8.4g sertéscsont0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
2g fehérrépa1 kcal
-
6.8g póréhagyma2 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g disznózsír5 kcal
-
3.4g alaplé0 kcal
-
16.9g barna sör7 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
Összesen
109
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.1 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1004.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 591 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 309.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 829 micro
-
β-karotin 2288 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 468 micro
Összesen
542
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 330.6 g
Zsír
-
Összesen 149.6 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 974 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6029.3 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 411 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 476 mg
-
Foszfor 3548 mg
-
Nátrium 1182 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1857.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1391 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 958 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 4975 micro
-
β-karotin 13728 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2806 micro
Összesen
3249
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg sertéshús
-
250 g sertéscsont
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db póréhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek disznózsír
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- A húshoz készítünk egy őrölt paprikából, őrölt köményből, sóból és borsból álló marinádot, ezzel bekenjük, majd alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
- Másnap, kb. 4 órával az étkezés előtt nekilátunk az előkészületeknek.
- A húst egy tűzálló pecsenyesütőben disznózsíron minden oldalára lepirítjuk. Ehhez a sütőt 250 fokra melegítjük elő, a pirítást a bőrös oldalával kezdjük, majd minden oldalán elvégezzük ugyanazt a műveletet (15 perc a bőrös felén, 10-10 perc a többin).
- Ezt követően hozzáadjuk a csontot és további 30 percig tovább pirítjuk. Időközben felszeleteljük a hagymát, negyedekre vágjuk a fokhagymát és feldaraboljuk a zöldségeket, majd a húshoz adjuk és felöntjük egy kevés alaplével és sörrel. Ekkor a sütőt lecsavarjuk 180 fokra és megközelítőleg 2,5 órán keresztül pároljuk. Ne felejtsük el a húst sörrel és alaplével időről időre meglocsolni!
- Hogy a 2,5 órát hasznosan töltsük, nekiláthatunk a burgonyagombóc elkészítésének, amihez 1 kg hámozott, főtt burgonyát megtörünk, összekeverjük 0,5 kg liszttel, 30 g vajjal, 1 tojással, sóval és reszelt szerecsendióval, és tésztává gyúrjuk. A tésztából gombócokat formálunk és gyöngyözve forró vízben addig főzzük, míg a gombócok fel nem jönnek a felszínre.
- Végre elkészült a disznósültünk, letelt a 2,5 óra. Ekkor kivesszük húst a tálból, pici időre félretesszük, majd a szószt és a zöldségeket egy szűrőn átszűrjük. Gyorsan visszatesszük a húst a már kikapcsolt, de még tűzforró sütőbe, és tálalásig ott tartjuk.
- Az átszűrt lét egy serpenyőbe tesszük és szószt készítünk belőle (=felforraljuk, és egy teáskanál ételsűrítőt adunk hozzá).
- Kész is volnánk. A sültet felszeleteljük, tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a szósszal és burgonyagombócokkal körítjük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11080
- Feltöltés dátuma: 2012. február 25.
Ajánló
Egy pohár világos vagy sötét búzasör, radler vagy világos sör jól csúszik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ooh, azok a fantasztikus németországi hétvégék a dunkles Weizenbierrel meglocsolt Schweinebratennel és az ehhez dukáló Kartoffelknödellel és Blaukrauttal. Fáj a szívem, hogy már nem ott élek. No de sebaj, ezt az életérzést hivatott ez a recept felidézni. Ezúttal a Blaukraut (lila káposzta) elmaradt, mert nem találtam sehol vörösáfonyalekvárt, de szerintem így is isteni.