Burgundi marha krumplinudlival
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
Ragu
-
167g marhacomb237 kcal
-
33g császárszalonna131 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
83g vörösbor71 kcal
-
50g marha alaplé0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
24 kcal
Krumplinudli
-
117g burgonya67 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g só0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
Összesen
742
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
Ragu
-
1000g marhacomb1420 kcal
-
200g császárszalonna786 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
-
300g marha alaplé0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Krumplinudli
-
700g burgonya404 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
7g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
Összesen
4442
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
Ragu
-
25.1g marhacomb36 kcal
-
20 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
2.3g fehérrépa1 kcal
-
4g zeller1 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5g paradicsom1 kcal
-
12.6g vörösbor11 kcal
-
7.5g marha alaplé0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Krumplinudli
-
17.6g burgonya10 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
Összesen
111
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1764.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 871 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 418.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 859 micro
-
β-karotin 2176 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
742
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 294.9 g
Zsír
-
Összesen 154.9 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 922 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10585.2 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 464 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 646 mg
-
Foszfor 3627 mg
-
Nátrium 5228 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2513.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1401 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 410 micro
-
Kolin: 1287 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 5153 micro
-
β-karotin 13055 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 5148 micro
-
Lut-zea 992 micro
Összesen
4442
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 129 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
Ragu
-
1000 g marhacomb
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
2 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
500 ml vörösbor
-
300 ml marha alaplé
-
2 db babérlevél
-
4 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
6 szem bors
-
5 db borókabogyó
-
2 ek finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
Krumplinudli
Elkészítés
Ragu
- A húst vágjuk fel nagyobb kockákra, majd szórjuk meg sóval és őrölt borssal. Ezután szórjuk meg a liszttel, és alaposan forgassuk össze.
- Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, tegyük bele a húskockák felét, és süssük körbe, majd szedjük ki a zsiradékból, és a maradék húskockákkal is így járjunk el.
- Ezután a visszamaradt zsiradékba süssük pár percig a felkockázott császárszalonnát, majd adjuk hozzá a megtisztított és vastagabb karikákra felvágott zöldségeket, pár perc után szórjuk rá az apróra vágott fokhagymát, és együtt pirítsuk tovább még pár percig.
- Ezután tegyük egy vastagfalú edénybe, vagy annak hiányában egy jénaitálba az elősütött húst, az elősütött szalonnás-zöldségeket, a negyedekbe vágott vöröshagymát és a feldarabolt paradicsomot (v. paradicsompürét).
- Végül öntsük fel a borral és a marhahúslevessel, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd fedjük le az edény vagy a jénai tálat. (Marhahúsleves helyett pl. oldjunk fel 4 db marhahúsleveskockát 3 dl vízben, és azzal öntsük fel.)
- 6Melegítsük elő a sütőt kb. 150 fokra, majd helyezzük be a ragut, és alacsony hőmérsékleten kb. 3 óra alatt pároljuk puhára. Közben azért többször nézzünk rá, és ha esetleg szükséges pótoljuk a folyadékot.(Ezalatt az idő alatt a hús és a zöldségek megpuhulnak, és a szaft szépen besűrűsödik.) Természetesen nemcsak a sütőben főzhetjük készre a ragut.... hanem lefedve, kisebb lángon, szép lassan kb. 3 óra alatt a tűzhelyen is. Főzés közben többször nézzünk rá, óvatosan keverjük, rázogassuk meg.
Krumplinudli
- A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, nyomjuk át a krumplinyomón, és hagyjuk kihűlni. (v. villával alaposan törjük össze)
- Amikor a krumpli kihűlt, adjunk hozzá kb. 20 dkg lisztet, a sót és az egész tojást, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (ne legyen se túl lágy, se túl kemény)
- Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki jó ujjnyi vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es csíkokra.
- A tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, majd a tenyerünk között sodorjuk nudli formára. (közben lisztezzük, hogy a nudlik ne ragadjanak össze)
- Ezután tegyük forrásban lévő enyhén sós vízbe a nudlikat, várjuk meg, míg feljönnek a víz tetejére, és főzzük tovább 2-3 percig, majd szedjük ki, és hideg vízben öblítsük le.
- Egy edényben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd az alaposan lecsepegtetett nudlit tegyük bele. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
- Tálaláskor ízlés szerint tegyünk a marharaguból, és a krumplinudliból a tányérra, majd úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 158
- Össznézettség: 14448
- Feltöltés dátuma: 2021. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept