r
Nosalty Logó

Burgundi marha krumplinudlival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Burgundi marha krumplinudlival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Krumplinudli

Összesen 742 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Krumplinudli

Összesen 4442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Krumplinudli

Összesen 111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    859 micro
  • β-karotin
    2176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 742 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    922 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10585.2 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    3627 mg
  • Nátrium
    5228 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2513.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    5153 micro
  • β-karotin
    13055 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 4442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    129 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Ragu

Krumplinudli

Elkészítés

Ragu

  1. A húst vágjuk fel nagyobb kockákra, majd szórjuk meg sóval és őrölt borssal. Ezután szórjuk meg a liszttel, és alaposan forgassuk össze.
  2. Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, tegyük bele a húskockák felét, és süssük körbe, majd szedjük ki a zsiradékból, és a maradék húskockákkal is így járjunk el.
  3. Ezután a visszamaradt zsiradékba süssük pár percig a felkockázott császárszalonnát, majd adjuk hozzá a megtisztított és vastagabb karikákra felvágott zöldségeket, pár perc után szórjuk rá az apróra vágott fokhagymát, és együtt pirítsuk tovább még pár percig.
  4. Ezután tegyük egy vastagfalú edénybe, vagy annak hiányában egy jénaitálba az elősütött húst, az elősütött szalonnás-zöldségeket, a negyedekbe vágott vöröshagymát és a feldarabolt paradicsomot (v. paradicsompürét).
  5. Végül öntsük fel a borral és a marhahúslevessel, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd fedjük le az edény vagy a jénai tálat. (Marhahúsleves helyett pl. oldjunk fel 4 db marhahúsleveskockát 3 dl vízben, és azzal öntsük fel.)
  6. 6Melegítsük elő a sütőt kb. 150 fokra, majd helyezzük be a ragut, és alacsony hőmérsékleten kb. 3 óra alatt pároljuk puhára. Közben azért többször nézzünk rá, és ha esetleg szükséges pótoljuk a folyadékot.(Ezalatt az idő alatt a hús és a zöldségek megpuhulnak, és a szaft szépen besűrűsödik.) Természetesen nemcsak a sütőben főzhetjük készre a ragut.... hanem lefedve, kisebb lángon, szép lassan kb. 3 óra alatt a tűzhelyen is. Főzés közben többször nézzünk rá, óvatosan keverjük, rázogassuk meg.

Krumplinudli

  1. A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, nyomjuk át a krumplinyomón, és hagyjuk kihűlni. (v. villával alaposan törjük össze)
  2. Amikor a krumpli kihűlt, adjunk hozzá kb. 20 dkg lisztet, a sót és az egész tojást, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (ne legyen se túl lágy, se túl kemény)
  3. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki jó ujjnyi vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es csíkokra.
  4. A tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, majd a tenyerünk között sodorjuk nudli formára. (közben lisztezzük, hogy a nudlik ne ragadjanak össze)
  5. Ezután tegyük forrásban lévő enyhén sós vízbe a nudlikat, várjuk meg, míg feljönnek a víz tetejére, és főzzük tovább 2-3 percig, majd szedjük ki, és hideg vízben öblítsük le.
  6. Egy edényben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd az alaposan lecsepegtetett nudlit tegyük bele. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
  7. Tálaláskor ízlés szerint tegyünk a marharaguból, és a krumplinudliból a tányérra, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 158
  • Össznézettség: 14448
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Ragu

Krumplinudli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...