Brokkolis-zöldbabos szósz csirkemellel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A brokkolis-zöldbabos csirkemellhez
-
3g olívaolaj24 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
-
83g paradicsomlé14 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
67g zöldbab18 kcal
-
100g brokkoli21 kcal
-
58g gombakonzerv18 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
A körethez
Összesen
898
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A brokkolis-zöldbabos csirkemellhez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g oregánó4 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
400g zöldbab109 kcal
-
600g brokkoli124 kcal
-
345g gombakonzerv110 kcal
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
A körethez
Összesen
5389
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A brokkolis-zöldbabos csirkemellhez
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
13.1g paradicsomlé2 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10.5g zöldbab3 kcal
-
15.7g brokkoli3 kcal
-
9g gombakonzerv3 kcal
-
15.7g csirkemellfilé19 kcal
-
7.8g trappista sajt28 kcal
A körethez
-
19.6g farfalle73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
142
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2072.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 442 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 764 mg
-
Nátrium 576 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 384.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 1209 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 7531 micro
-
Lut-zea 1690 micro
Összesen
898
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 343.5 g
Zsír
-
Összesen 143.5 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 807 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12434 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 724 mg
-
Kálcium 2652 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 935 mg
-
Foszfor 4581 mg
-
Nátrium 3454 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 688 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 2305.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1648 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 741 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 574 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 122 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2520 micro
-
Kolin: 832 mg
-
Retinol - A vitamin: 993 micro
-
α-karotin 406 micro
-
β-karotin 7253 micro
-
β-crypt 746 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 10140 micro
Összesen
5389
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 1182 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
A brokkolis-zöldbabos csirkemellhez
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
3 ek fűszerpaprika
-
1 kk négyszínű bors
-
2 teáskanál cukor
-
2 ek ételízesítő
A körethez
-
75 dkg farfalle
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A brokkolis-zöldbabos csirkemellhez
- Egy lábasban az olajon a kétféle apróra vágott hagymát a sóval megpároljuk fedő alatt. Pirospaprikát teszünk rá.
- A felkockázott csirkemellet, a gombát, az oregánót, a borsot, a bazsalikomot, a paradicsomlevet, az ételízesítőt és a cukrot fedő alatt közepes lángon, kb. 150 fokon elkezdjük főzni, kóstolás után szükség szerint utánaízesítünk. Főzzük kb. 25 percet.
- Feltesszük a vizet forrni a tésztának.
- Beletesszük a zöldbabot, 12 percet főzzük fedő alatt tovább.
- Beletesszük a brokkolit, 5-6 perc főzés után fedő alatt kész. Kóstoljuk meg, ha puha és ízre jó, kész, tálalhatjuk.
- A forrásban lévő vízbe olajat és sót teszünk, és kifőzzük benne a tésztát. Leszűrjük, és tálaljuk azon mód forrón a csirkemelles szósszal, sok sajttal megszórva.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3418
- Feltöltés dátuma: 2011. április 23.
Ajánló
Finom bor! Lehet sárga hüvelyű zöldbabból is készíteni, de vigyázat!-az hamarabb lesz ún. szálkás, csak zsengén jó. Én a legtöbbször ha lehet, zöldhüvelyű zöldbabból készítem, az látványnak is szép , és finom,zsenge marad, nagyobb méretű babként is.Főzelék, leves, saláta, rizibizibe, salátába, sőt magába pörköltet is lehet készíteni, húst tölteni, kelt tésztát, bármit, amihez a fantáziánk szeretné...:-))) CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Szeretjük az olaszos szószokat, a sok zöldségfélét, főleg így tavasz kezdetekor hiányzik már nagyon, és a sok sajttal megszórt tésztával tálalva gyorsan el is fogy ez a finom olaszfűszeres étel:-)