r
Nosalty Logó

Brokkolis-sajtos rizsgolyó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Brokkolis-sajtos rizsgolyó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rizsgolyó

Sajtmártás

849
Kalória
27.8g
Fehérje
74.7g
Szénhidrátok
47.7g
Zsír
219.8g
Víz
167.6g
Koleszterin
4.8g
Rost
7.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rizsgolyó

Sajtmártás

Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rizsgolyó

Sajtmártás

Összesen 3393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rizsgolyó

Sajtmártás

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1193 micro
Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6343.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    2260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    879.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1085 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4773 micro
Összesen 3393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

Rizsgolyó

  1. A rizst megfőzzük a szokásos módon, a brokkolit apró rózsáira szedjük, majd forrásba lévő sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
  2. Ezután egy tálba tesszük a rizst és a brokkolit, hozzáadjuk tojásokat, lisztet, reszelt sajtot, snidlinget, majd fűszerezzük: sóval-borssal, és óvatosan összedolgozzuk, hogy a brokkoli ne törjön össze.
  3. Végül vizes kézzel tetszés szerinti golyókat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában, majd bő olajban kisütjük őket. A felesleges olajat papírtörlőn leitatjuk.
  4. Azon nyomban, frissiben a meleg mártással tálaljuk. Köretként is megállja a helyét.

Sajtmártás

  1. A vajat felolvasztjuk, majd állandó keverés mellett világosra pirítjuk a lisztet rajta, a tűzről levéve, egy habverő segítségével fokozatosan adagolva hozzáadjuk a forró tejet, simára keverjük.
  2. Ezután visszatesszük a tűzre, és továbbra is kevergetve mártássá sűrítjük, majd továbbra is kevergetve feloldjuk benne a reszelt sajtot, végül ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk. Tipp: érdemes hozzá valamilyen ízesebb sajtot használni, mert finomabb lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Könnyű, gyors vacsorának való csemege. Forrás: net

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!