r
Nosalty Logó

Brassói rakott káposzta ahogy Gonoszka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Brassói rakott káposzta ahogy Gonoszka készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1673 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1550 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1360 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    36 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    267.4 g

Zsír

  • Összesen
    309.4 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2062 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8321.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    1595 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    3966 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.5 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    3039.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13381 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    62 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    727 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3284 micro
  • Kolin:
    1527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12397 micro
  • α-karotin
    342 micro
  • β-karotin
    10880 micro
  • β-crypt
    1283 micro
  • Likopin
    290 micro
  • Lut-zea
    6472 micro
Összesen 5690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztákat megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk. Megsózzuk őket külön-külön, és kb. 1 órát hagyjuk őket, hogy levet engedjenek.
  2. A vöröshagymákat megtisztítjuk. Előveszünk két nagyobb és két közepes lábost. Mindegyikbe beleteszünk 1,5 dkg kókuszzsírt (vagy másfajta zsiradékot). A vöröshagymákat felaprítjuk, és mindegyik lábosba teszünk egy felaprított vöröshagymát.
  3. A két nagyobb lábost tűzre tesszük. Megdinszteljük a hagymákat, és az egyikbe a kicsavart fehérkáposztát, a másikba a kicsavart lilakáposztát tesszük. Mindkettőt borsozzuk (sózni nem sózzuk!), megszórjuk köménymaggal, cukorral és ecettel. Puhára pároljuk kevés víz hozzáadásával.
  4. Közben a húst ledaráljuk, a csirkemájat felcsíkozzuk. Ezt a két közepes lábost is tűzre tesszük. Megdinszteljük a hagymákat. Aztán az egyikre a darált sertéscombot, a másikra a csíkozott csirkemájat tesszük. Sózzuk, borsozzuk őket, és kicsit megpirítjuk. A vége felé megszórjuk őket pirospaprikával, és még kicsit (kb. 1 percet) kevergetve főzzük.
  5. Közben a rizst megmossuk. Felteszünk enyhén sós vizet melegedni, és ha felforrt, akkor beletesszük a megmosott rizst, és megfőzzük. Ha megfőtt a rizs, akkor leszűrjük, leöblítjük, és a felét a darált hússal keverjük össze, a másik felét a pirított csirkemájjal keverjük össze.
  6. A tejfölt kevés sóval összekeverjük. A tepsit a maradék zsiradékkal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. A megdinsztelt fehérkáposzta felét elosztjuk a tepsibe, ezt vékonyan megtejfölözzük. Erre terítjük a csirkemájas rizst, majd ezt is vékonyan tejföllel megkenjük. Most az egész adag lilakáposzta jön, majd erre is vékonyan tejfölt kenünk. Majd jön a darált húsos réteg, erre megint tejföl, majd a fehérkáposzta másik fele. Erre rákenjük a maradék tejfölt.
  8. Előmelegített, 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 35 perc alatt megsütjük pirosra.
  9. Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom egytálételt, tejföllel meglocsolva, friss kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5918
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói rakott káposzta ahogy Gonoszka készíti
Gonoszka1 428 recept

Ez volt a hétvégi ebédünk. Nagyon finom, de kicsit macerás étel. Valamelyik gasztronómiai oldalon láttam ezt a receptet már elég régen, és most jött el az ideje, hogy el is készítsem. A főzési időt azért határoztam meg 30 percben, mert a káposzta puhára párolása alatt a húsok és a rizs is elkészíthető, ha 4 helyen tudunk egyszerre főzni. Ez az idő több, ha csak 2 vagy 3 helyen tudunk egyszerre főzni. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 126 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...