Brassói rakott káposzta ahogy Gonoszka készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
88g káposzta18 kcal
-
118g vöröskáposzta29 kcal
-
88g darált sertéshús159 kcal
-
44g csirkemáj52 kcal
-
38g rizs134 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
9g kókuszzsír84 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
6g ecet1 kcal
-
5g cukor18 kcal
-
7 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
711
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
700g káposzta140 kcal
-
940g vöröskáposzta233 kcal
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
350g csirkemáj417 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
700g tejföl1386 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
75g kókuszzsír669 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
50g ecet9 kcal
-
37g cukor143 kcal
-
20g fűszerpaprika56 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
5690
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
15.7g káposzta3 kcal
-
21g vöröskáposzta5 kcal
-
15.7g darált sertéshús28 kcal
-
7.8g csirkemáj9 kcal
-
6.7g rizs24 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
15.7g tejföl31 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa4 kcal
-
1.7g kókuszzsír15 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1.1g ecet0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g víz0 kcal
Összesen
126
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 33.4 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1040.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 379.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1673 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 1550 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 1360 micro
-
β-crypt 160 micro
-
Likopin 36 micro
-
Lut-zea 809 micro
Összesen
711
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 267.4 g
Zsír
-
Összesen 309.4 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 2062 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8321.3 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 420 mg
-
Kálcium 1595 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 621 mg
-
Foszfor 3966 mg
-
Nátrium 1612 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 467.5 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 3039.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13381 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 62 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 727 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 744 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3284 micro
-
Kolin: 1527 mg
-
Retinol - A vitamin: 12397 micro
-
α-karotin 342 micro
-
β-karotin 10880 micro
-
β-crypt 1283 micro
-
Likopin 290 micro
-
Lut-zea 6472 micro
Összesen
5690
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
35 dkg csirkemáj
-
30 dkg rizs
-
köménymag ízlés szerint
-
2 dkg fűszerpaprika
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A káposztákat megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk. Megsózzuk őket külön-külön, és kb. 1 órát hagyjuk őket, hogy levet engedjenek.
- A vöröshagymákat megtisztítjuk. Előveszünk két nagyobb és két közepes lábost. Mindegyikbe beleteszünk 1,5 dkg kókuszzsírt (vagy másfajta zsiradékot). A vöröshagymákat felaprítjuk, és mindegyik lábosba teszünk egy felaprított vöröshagymát.
- A két nagyobb lábost tűzre tesszük. Megdinszteljük a hagymákat, és az egyikbe a kicsavart fehérkáposztát, a másikba a kicsavart lilakáposztát tesszük. Mindkettőt borsozzuk (sózni nem sózzuk!), megszórjuk köménymaggal, cukorral és ecettel. Puhára pároljuk kevés víz hozzáadásával.
- Közben a húst ledaráljuk, a csirkemájat felcsíkozzuk. Ezt a két közepes lábost is tűzre tesszük. Megdinszteljük a hagymákat. Aztán az egyikre a darált sertéscombot, a másikra a csíkozott csirkemájat tesszük. Sózzuk, borsozzuk őket, és kicsit megpirítjuk. A vége felé megszórjuk őket pirospaprikával, és még kicsit (kb. 1 percet) kevergetve főzzük.
- Közben a rizst megmossuk. Felteszünk enyhén sós vizet melegedni, és ha felforrt, akkor beletesszük a megmosott rizst, és megfőzzük. Ha megfőtt a rizs, akkor leszűrjük, leöblítjük, és a felét a darált hússal keverjük össze, a másik felét a pirított csirkemájjal keverjük össze.
- A tejfölt kevés sóval összekeverjük. A tepsit a maradék zsiradékkal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával.
- A megdinsztelt fehérkáposzta felét elosztjuk a tepsibe, ezt vékonyan megtejfölözzük. Erre terítjük a csirkemájas rizst, majd ezt is vékonyan tejföllel megkenjük. Most az egész adag lilakáposzta jön, majd erre is vékonyan tejfölt kenünk. Majd jön a darált húsos réteg, erre megint tejföl, majd a fehérkáposzta másik fele. Erre rákenjük a maradék tejfölt.
- Előmelegített, 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 35 perc alatt megsütjük pirosra.
- Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom egytálételt, tejföllel meglocsolva, friss kenyérrel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5899
- Feltöltés dátuma: 2014. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ez volt a hétvégi ebédünk. Nagyon finom, de kicsit macerás étel. Valamelyik gasztronómiai oldalon láttam ezt a receptet már elég régen, és most jött el az ideje, hogy el is készítsem. A főzési időt azért határoztam meg 30 percben, mert a káposzta puhára párolása alatt a húsok és a rizs is elkészíthető, ha 4 helyen tudunk egyszerre főzni. Ez az idő több, ha csak 2 vagy 3 helyen tudunk egyszerre főzni. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 126 kalória van.