r
Nosalty Logó

Borsós-babos-virslis egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
LexAndrew12
Borsós-babos-virslis egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    355 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1278 micro
  • β-karotin
    3555 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3738 micro
Összesen 856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7127.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1901 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    2139 mg
  • Nátrium
    2129 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    1419.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1372 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    5111 micro
  • β-karotin
    14221 micro
  • β-crypt
    392 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    14954 micro
Összesen 3417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként a kókuszzsíron/olajon megpirítjuk a hagymát. (Én nagyon szeretem, ha jól megpirult, de ízlés kérdése.)
  2. Ezután pirulási sebességben visszafelé hozzáadjuk a virslit (lehet csirkemell, kolbász, szalámi is akár), gombát, zöldségeket.
  3. Miután megpirultak és a lé is elpárolgott, felöntjük tejjel. (Érdemes lassú tűznél, nehogy odaégjen a tej.)
  4. Ha összekevertük a tejjel a pirított zöldségeket, megfűszerezzük ezt a masszát. (Fentebb én megadtam 1-2 fűszert, amit használok, de itt már tényleg csak a Te fantáziád számít.)
  5. Fűszerezés után megkavargatjuk egy kicsit, és lefedjük a serpenyőt.
  6. Addig hagyjuk rotyogni, ameddig szeretnénk, hiszen több fogyasztási módja is van.
  7. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13330
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsós-babos-virslis egytálétel
LexAndrew12 1 recept

Pesten tanultam a Pesti Magyar Színházban, és ekkor lettem rákényszerülve igazán a főzésre. Nem is lett volna ezzel semmi baj, ha úgy lett volna pénz, ahogy nem volt. Enni viszont kellett valamit. Körbenéztem, hogy mi van otthon (természetesen az első verzió még jóval szegényesebb volt), és úgy döntöttem, hogy valamit összerottyantok.:) Meg is történt, főztem hozzá egy kis tésztát, és nekiláttam vacsorázni. Igen ám, de hazajöttek lakótársaim is, és belekóstoltak. Azután jöttek a rendelések, hogy nekik is csináljak már ilyet.:) Ami a legfontosabb ebben a receptben, hogy ne úgy készítsd el, ahogy én leírtam. A szíved rakd bele, és merj játszani az ízekkel, mértékegységekkel. Nagyon finom tud lenni, ha az ember őszintén csinálja meg.:) Azért írtam, hogy több fogyasztási lehetőség van, mert nálunk például a kóstolgatás után már nem nagyon csúszik tésztával, így mi van, hogy önmagában esszük. Van olyan is, hogy főzünk hozzá tésztát.  Jó étvágyat kívánok hozzá! :) Üdv, Sanyi :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...