Borsós-babos-virslis egytálétel
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
85g fehér hagyma31 kcal
-
125g zöldborsó101 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
50g fejtett bab167 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
25g kókuszzsír223 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
85g csemegekukorica73 kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
340g fehér hagyma124 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
200g fejtett bab666 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
100g kókuszzsír892 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
340g csemegekukorica292 kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
13.1g fehér hagyma5 kcal
-
19.2g zöldborsó16 kcal
-
7.7g virsli21 kcal
-
7.7g fejtett bab26 kcal
-
6.2g sárgarépa2 kcal
-
19.2g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3.8g kókuszzsír34 kcal
-
7.7g gomba2 kcal
-
2.3g tejföl5 kcal
-
13.1g csemegekukorica11 kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1781.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 355 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1278 micro
-
β-karotin 3555 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3738 micro
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 137.7 g
Zsír
-
Összesen 177.6 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7127.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1901 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 772 mg
-
Foszfor 2139 mg
-
Nátrium 2129 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.6 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 1419.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1642 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 263 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1372 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 5111 micro
-
β-karotin 14221 micro
-
β-crypt 392 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 14954 micro
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 197 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 575 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Első lépésként a kókuszzsíron/olajon megpirítjuk a hagymát. (Én nagyon szeretem, ha jól megpirult, de ízlés kérdése.)
- Ezután pirulási sebességben visszafelé hozzáadjuk a virslit (lehet csirkemell, kolbász, szalámi is akár), gombát, zöldségeket.
- Miután megpirultak és a lé is elpárolgott, felöntjük tejjel. (Érdemes lassú tűznél, nehogy odaégjen a tej.)
- Ha összekevertük a tejjel a pirított zöldségeket, megfűszerezzük ezt a masszát. (Fentebb én megadtam 1-2 fűszert, amit használok, de itt már tényleg csak a Te fantáziád számít.)
- Fűszerezés után megkavargatjuk egy kicsit, és lefedjük a serpenyőt.
- Addig hagyjuk rotyogni, ameddig szeretnénk, hiszen több fogyasztási módja is van.
- Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13330
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Pesten tanultam a Pesti Magyar Színházban, és ekkor lettem rákényszerülve igazán a főzésre. Nem is lett volna ezzel semmi baj, ha úgy lett volna pénz, ahogy nem volt. Enni viszont kellett valamit. Körbenéztem, hogy mi van otthon (természetesen az első verzió még jóval szegényesebb volt), és úgy döntöttem, hogy valamit összerottyantok.:) Meg is történt, főztem hozzá egy kis tésztát, és nekiláttam vacsorázni. Igen ám, de hazajöttek lakótársaim is, és belekóstoltak. Azután jöttek a rendelések, hogy nekik is csináljak már ilyet.:) Ami a legfontosabb ebben a receptben, hogy ne úgy készítsd el, ahogy én leírtam. A szíved rakd bele, és merj játszani az ízekkel, mértékegységekkel. Nagyon finom tud lenni, ha az ember őszintén csinálja meg.:) Azért írtam, hogy több fogyasztási lehetőség van, mert nálunk például a kóstolgatás után már nem nagyon csúszik tésztával, így mi van, hogy önmagában esszük. Van olyan is, hogy főzünk hozzá tésztát. Jó étvágyat kívánok hozzá! :) Üdv, Sanyi :)