r
Nosalty Logó

Borscs Tomatotree konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Borscs Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Oldalas főzés

Paradicsomos alap

Zöldségek

Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Oldalas főzés

Paradicsomos alap

Zöldségek

Összesen 2928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Oldalas főzés

Paradicsomos alap

Zöldségek

Összesen 57 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    2137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8564 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12719.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    8794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    3894.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2573 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    493 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    5034 micro
  • β-karotin
    17095 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    68509 micro
  • Lut-zea
    4715 micro
Összesen 2928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1381 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Oldalas főzés

Paradicsomos alap

Zöldségek

Elkészítés

Oldalas főzés

  1. Az oldalast megmossuk, a csontok mentén kisebb darabokra vágjuk, hideg vízben feltesszük főni.
  2. Ha a víz felforrt, leszedjük a habját, majd sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és közepes tűzön félpuhára főzzük.

Paradicsomos alap

  1. A hagymát nagyon apróra vágjuk, belepréseljük a fokhagymát is, a zsíron megdinszteljük, majd megszórjuk a liszttel.
  2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a paradicsomkonzervet. Jól összeforraljuk. (Én ezt követően a botmixerrel pürésítettem, hogy homogén legyen.)

Zöldségek

  1. Ha a hús félig puha, ráöntjük a paradicsomos alapot, és ebben pároljuk tovább.
  2. Közben a zöldségeket felaprítjuk. A répákat és a burgonyát kb. 1x1 cm-es kockára, a céklát hámozás után az almareszelőn lereszeljük, a savanyú káposztát pedig átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, és azt is apróra vágjuk. (Én konyhai ollóval csináltam.)
  3. A répákat adjuk először hozzá, majd kb. 15 perc múlva a céklát és a savanyú káposztát. Ekkor fűszerezzük a zöldfűszerekkel: a kaporral és a petrezselyemzölddel, és ha szükséges, sóval, borssal még utána ízesítünk.
  4. A krumplit csak az utolsó 10-15 percben adjuk hozzá, és együtt készre főzzük.
  5. Tálaláskor minden tányérba igyekszünk húst is szedni a sok zöldség mellé, és külön edényben tejfölt kínálunk hozzá. Meg friss kenyeret, ha szeretjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6011
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 13.

Ajánló

Először készítettem, és nagyon ízletes lett. Arról nem is beszélve, hogy egy hadosztálynak elég lenne ez a mennyiség!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borscs Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Első próbálkozás - nagyon tartalmas, ízgazdag, szemet gyönyörködtető színű leves. Vagy egytálétel? Lesz ismétlés!

Hozzávalók

Oldalas főzés

Paradicsomos alap

Zöldségek

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...