r
Nosalty Logó

Borecetes-medvehagymás vadas mártás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Borecetes-medvehagymás vadas mártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 924 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 3696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 75 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1945.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 924 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7782.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    2821 mg
  • Nátrium
    2700 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    4038.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2845 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    58 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    9903 micro
  • β-karotin
    24816 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2242 micro
Összesen 3696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Elkészítés

A vadashoz

  1. Kezdjük a vadas alappal. A szőlőmagolajon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd forgassuk bele a húsokat.
  2. Amikor fehéredik a hús, akkor a megpucolt, felkarikázott vagy csíkokra vágott zöldségeket (a petrezselymet még ne) szórjuk rá a húsra, engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, adjuk hozzá a fűszereket, és fedő alatt pároljuk össze.
  3. Ha a hús puha, vegyük ki, tegyük félre, és a zöldségeket botmixerrel pépesítsük.
  4. Keverjük a péphez az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, a borecetet és a tejfölt.
  5. Az egész zöldségkeveréket a hússal együtt tegyük vissza a gáztűzhelyre, és forraljuk össze a vadast (ha egyet rottyan, akkor kész is).
  6. Ezután lássunk neki a zsemlegombócok elkészítésének; az apróra vágott zsemléket szőlőmagolajon pirítsuk át, majd vegyük ki a serpenyőből.
  7. A pirított kockákat dolgozzuk össze a liszttel és a zsírral, majd amikor vizes kézzel gombócokat tudunk belőle formálni, forrásban lévő sós vízbe dobjuk a gombócokat.
  8. Ha feljön a tetejére, vegyük ki, öblítsük át, és már fogyasztható is a vadas mártás zsemlegombóccal.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4700
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vadas amolyan ronda, de szeretjük típusú étel. Készítettem már mindenféle húsalappal, sőt, egyszer elrontott gombakrémlevesből is (gyakorlatilag felspannoltam a túl sós gombakrém alapot a vadas zöldségeivel), tésztával, zsemlegombóccal, köret nélkül… Mindenhogy jöhet. Jelen verzió nem nélkülözi a medvehagymát sem, de ez természetesen, ha nincs idény, elhagyható alapanyag. Savanyításhoz mustárt és borecetet használtam, így fűszerezni sem kellett különösebben.

Hozzávalók

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...