Borban párolt fűszeres nyúlcomb gyömbéres szőlőraguval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Nyúlcomb
-
250g nyúlcomb340 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Gyömbéres szőlőragu
-
125g szőlő83 kcal
-
125g szőlő83 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
31g méz95 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
10 kcal
-
6g víz0 kcal
Összesen
1024
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Nyúlcomb
-
1000g nyúlcomb1360 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
Gyömbéres szőlőragu
-
500g szőlő331 kcal
-
500g szőlő331 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
125g méz380 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
38 kcal
-
24g víz0 kcal
Összesen
4092
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Nyúlcomb
-
34.7g nyúlcomb47 kcal
-
6.9g bacon27 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
5.2g fehérbor4 kcal
-
2.1g sertészsír19 kcal
Gyömbéres szőlőragu
-
17.4g szőlő12 kcal
-
17.4g szőlő12 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
4.3g méz13 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
6.9g fehérbor6 kcal
-
3g citrom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.3g étkezési keményítő1 kcal
-
0.8g víz0 kcal
Összesen
142
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.2 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1427.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 688 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 499.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
1024
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.9 g
Zsír
-
Összesen 191.6 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 759 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5711.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 282 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 2753 mg
-
Nátrium 1960 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.7 g
-
Cukor 257 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1996.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 73 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 453 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 717 micro
Összesen
4092
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
Nyúlcomb
-
1 kg nyúlcomb
-
20 dkg bacon
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
0.5 kk szerecsendió
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk majoranna
-
1.5 dl fehérbor
-
4 ek sertészsír
Gyömbéres szőlőragu
-
5 ek méz
-
4 db szegfűszeg
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
3 evőkanál víz
Elkészítés
Nyúlcomb
- A fokhagymát vágjuk fel vékony csíkokra.
- A nyúlcombot ezután tűzdeljük meg a felcsíkozott fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel.
- A baconszeleteket helyezzük egymás mellé úgy, hogy kicsit fedjék egymást, majd tegyük rá a befűszerezett húst, és csomagoljuk be.
- Egy tepsibe öntsük bele a bort, helyezzük egymás mellé a combokat, majd fedjük le fóliával.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára.
- Amikor a hús puhára párolódott, vegyük le a fóliát, öntsük le a felesleges levet, majd tegyünk helyette zsírt, és a sütőbe visszatéve, süssük szép pirosra a húst.
Gyömbéres szőlőragu
- Közben készítsük el a szőlőragut, és ízlés szerint köretet.
- A szőlőszemeket vágjuk félbe, majd egy hegyes késsel, magozzuk ki (érdemes minél nagyobb szemű szőlőt választani).
- Egy serpenyőbe melegítsük habosra a mézet, majd öntsük fel a borral. Ezután adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a vaníliás cukrot, a citrom levet, a citromhéjat, a szegfűszeget, és főzzük pár percig, majd szűrjük le.
- Ezután tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és pároljuk pár percig (arra figyeljünk nehogy a szőlőszemek túlpuhuljanak).
- A keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük hozzá a szőlőhöz. Ezután egy keverőkanállal óvatosan keverjük, fogassuk össze, majd pár pillanat alatt sűrítsük be.
- Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült nyúlcombot, kanalazzuk mellé a köretet és a szőlőragut, majd úgy kínáljuk.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 192
- Feltöltés dátuma: 2023. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept