r
Nosalty Logó

Borban párolt fűszeres nyúlcomb gyömbéres szőlőraguval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Borban párolt fűszeres nyúlcomb gyömbéres szőlőraguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Nyúlcomb

Gyömbéres szőlőragu

Összesen 1024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Nyúlcomb

Gyömbéres szőlőragu

Összesen 4092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Nyúlcomb

Gyömbéres szőlőragu

Összesen 142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.9 g

Zsír

  • Összesen
    191.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5711.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2753 mg
  • Nátrium
    1960 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1996.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 4092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Nyúlcomb

Gyömbéres szőlőragu

Elkészítés

Nyúlcomb

  1. A fokhagymát vágjuk fel vékony csíkokra.
  2. A nyúlcombot ezután tűzdeljük meg a felcsíkozott fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel.
  3. A baconszeleteket helyezzük egymás mellé úgy, hogy kicsit fedjék egymást, majd tegyük rá a befűszerezett húst, és csomagoljuk be.
  4. Egy tepsibe öntsük bele a bort, helyezzük egymás mellé a combokat, majd fedjük le fóliával.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára.
  6. Amikor a hús puhára párolódott, vegyük le a fóliát, öntsük le a felesleges levet, majd tegyünk helyette zsírt, és a sütőbe visszatéve, süssük szép pirosra a húst.

Gyömbéres szőlőragu

  1. Közben készítsük el a szőlőragut, és ízlés szerint köretet.
  2. A szőlőszemeket vágjuk félbe, majd egy hegyes késsel, magozzuk ki (érdemes minél nagyobb szemű szőlőt választani).
  3. Egy serpenyőbe melegítsük habosra a mézet, majd öntsük fel a borral. Ezután adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a vaníliás cukrot, a citrom levet, a citromhéjat, a szegfűszeget, és főzzük pár percig, majd szűrjük le.
  4. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és pároljuk pár percig (arra figyeljünk nehogy a szőlőszemek túlpuhuljanak).
  5. A keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük hozzá a szőlőhöz. Ezután egy keverőkanállal óvatosan keverjük, fogassuk össze, majd pár pillanat alatt sűrítsük be.
  6. Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült nyúlcombot, kanalazzuk mellé a köretet és a szőlőragut, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 192
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 11.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Nyúlcomb

Gyömbéres szőlőragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...