Bomba-jó torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sz. Ági
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 20% Zsír
Az 5 tojásos piskótatekercshez
-
46g tojás58 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
29 kcal
-
58g tej33 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
3g rum6 kcal
A bombához
-
17g tojássárgája54 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
42g tej23 kcal
-
17g tortabevonó91 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g rum3 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
947
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 20% Zsír
Az 5 tojásos piskótatekercshez
-
275g tojás346 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
16g rum37 kcal
A bombához
-
100g tojássárgája322 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g rum18 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
5673
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 20% Zsír
Az 5 tojásos piskótatekercshez
-
12.8g tojás16 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
16.2g tej9 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
0.7g rum2 kcal
A bombához
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
11.6g tej6 kcal
-
4.6g tortabevonó25 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
2.3g víz0 kcal
Összesen
264
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.3 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 90.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 538 micro
Összesen
947
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 313.8 g
-
Telített zsírsav 173 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 3461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4834.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 1481 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1862 mg
-
Nátrium 1025 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 589.6 g
-
Cukor 471 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 541.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2799 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 648 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 2266 mg
-
Retinol - A vitamin: 2747 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3231 micro
Összesen
5673
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
Az 5 tojásos piskótatekercshez
-
5 db tojás
-
5 púpozott ek porcukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 kk sütőpor
A töltelékhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3.5 dl tej
-
15 dkg cukor
-
4 db tojássárgája
-
2 ek rum
A bombához
-
5 db tojássárgája
-
12 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 kk fahéj
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
2.5 dl tej
-
15 g zselatin
-
2.5 dl habtejszín
-
1 ek rum
Elkészítés
Az 5 tojásos piskótatekercshez
- A pudingporból 5 dkg cukorral és a 3,5 dl tejjel pudingot főzünk. Kihűtjük. Ha kihűlt, beleadjuk a puha vajat vagy margarint, még 10 dkg cukrot, a tojássárgákat és a rumot. Elektromos habverővel jó levegős krémmé keverjük.
- Vastagon a piskótára kenjük, feltekerjük, és alufóliába csomagolva, néhány órára, még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- A bombához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. Apránként hozzátöltjük a tejet is, mindig jól elkeverjük. Vízzel teli lábas fölé tesszük, és gőz fölött kezdjük besűríteni, állandó kevergetés mellett. Menet közben tördeljük bele a tortabevonót is. 15- 20 perc alatt sűrűsödik be, onnan lehet tudni, hogy már jó, hogy eltűnik a hab a tetejéről.
- A zselatint áztassuk be kb. fél dl langyos vízbe.
- A még meleg csokikrémbe keverjük a beáztatott zselatint, majd várunk, hogy a zselatin elkezdjen kötni. Ez egy órába is telhet, időnként nézzünk rá. Gyorsíthatjuk a folyamatot, ha a krémet hűtőbe vagy jeges vízbe tesszük.
- Amikor azt látjuk, hogy kezd zselésedni a krém, verjük habbá a tejszínt, és óvatosan, hogy össze ne törjön, forgassuk bele a krémbe.
- Ekkor kb. egy centiméter vastagra szeleteljük fel a piskótatekercset, és béleljünk ki vele egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelántálat, simítsuk bele a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskóta következik, végül a maradék krém. Ha marad még piskóta, rakjuk a tetejére. Lefedjük, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor ügyesen egy kerek tálra borítjuk - ha nem akar kijönni, rövid időre süllyesszük a tálat meleg vízbe - és hintsük meg egy kevés rummal.
- Tortaszerűen szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 25521
- Feltöltés dátuma: 2011. december 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sz. Ági
49 recept
Csupa krém, csupa hab, finom... Eredetileg Lajos Mari egyik pompás receptje.