r
Nosalty Logó

Bolognaival töltött palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aaaniii
Bolognaival töltött palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A Bolognai alaphoz

Összesen 1470 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A Bolognai alaphoz

Összesen 2940 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A Bolognai alaphoz

Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3680 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    2021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1470 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7360 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    4041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 2940 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3693 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A Bolognai alaphoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hagymát, fokhagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a húst, kifehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Felöntjük a paradicsommal, cukorral és oregánóval fűszerezzük. Kb. 30 percig főzzük, ha szükséges, vizet öntünk hozzá.
  3. A palacsintákra teszünk kb. 1 merőkanálnyit, majd félbe, és megint félbe hajtjuk. A hat töltött palacsintát jénai tálba, kissé egymásra helyezzük, mindegyik tetejére teszünk egy evőkanálnyi szószt, tejfölt és megszórjuk sajttal. Forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12559
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aaaniii 27 recept

Ez az étel nálunk három az egyben, ugyanis én nagyon szeretem, de a párom nem, így neki a szószt tésztával, sajttal tálalom, a kislányomnak pedig a kakaós palacsinta a kedvence, így sütök több palacsintát, a tészta kifőzése pedig nem igen jár plusz munkával. Így mindenki jól jár, én pedig, ha úgy vesszük, 3 féle ételt készítettem! :-) A szósz mennyisége e szerint van megadva, ami a 6 db palacsintába kerül, az kb. 20 dkg hús. A palacsintához valószínûleg mindenkinek van saját, bevált receptje, a lényeg, hogy cukor ne legyen benne.

Hozzávalók

A palacsintához

A Bolognai alaphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...