r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti vörösborral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Melange86
Bolognai spagetti vörösborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    239.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7292.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    538 mg
  • Kálcium
    1476 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    3091 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2363 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1356 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19036 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13178 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 3868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    440 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vöröshagymát és a zöldségeket felaprítjuk, és az olívaolajon megfonnyasztjuk/lepirítjuk. A darált marhahúst hozzáadjuk, gyakori kevergetés mellett megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát.
  2. Felöntjük 2 db paradicsomkonzervvel, 6 dl vízzel és 2 dl borral. Sózzuk, és fedetlenül közepes lángon 1,5 óráig főzzük. Ízesítjük oregánóval, szerecsendióval.
  3. Időközben kifőzzük a tésztát, és lereszeljük a sajtot.
  4. Végül a mártást megszórjuk bazsalikommal, de ekkor már nem forraljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6772
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 05.

Ajánló

Bármilyen reszelhető sajttal finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai spagetti vörösborral
Melange86 3 recept

 Sok próbálkozás után a családnak ez a variáció lett a kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...