r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti ahogy Gy.Zsuzsi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gy.Zsuzsi
Bolognai spagetti ahogy Gy.Zsuzsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1065 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6395 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10547 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1065 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.3 g

Zsír

  • Összesen
    343.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9980.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    573 mg
  • Kálcium
    2128 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    4411 mg
  • Nátrium
    2124 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1911.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1304 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1221 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    2155 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    63281 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 6395 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2030 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomóval összetörjük (a közepét távolítsuk el).
  2. Az olajat felhevítjük, a vöröshagymát beletesszük és üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd rögtön felöntjük az 50 ml vízzel, összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk.
  5. Belekeverjük a fűszereket (só, bors, oregánó, bazsalikom). Összekeverjük, felöntjük a vízzel és fedő alatt készre pároljuk kb. 20-25 perc alatt.
  6. Mikor a hús puha, belekeverjük a paradicsomot, összekeverjük, kicsit összefőzzük.
  7. Megkóstoljuk, ha szükséges cukrozzuk. Nekem kellett bele cukor (kb. 2-3 ek), de ezt mindenki ízlése szerint változtassa.
  8. A spagetti tésztát sós, forrásban levő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  9. Majd egy tányérra halmozunk belőle egy adagot, teszünk rá ízlés szerint 1-2 szedőkanál szószt, majd 1-2 ek. tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és jóízűen elfogyasztjuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11481
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai spagetti ahogy Gy.Zsuzsi készíti
Gy.Zsuzsi 31 recept

Kerestem egy finom bolognai spagetti receptet. Mert a porból készült nem egészséges, szerintem :) Így akadtam egy kedves ismerős, Varga Gábor receptjére, melyet rögtön a szívembe zártam, úgyhogy már csak így készítem. Próbáljátok ki, biztos a siker, és nem telik sokkal több időbe!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...