r
Nosalty Logó

Bolognai ragu babáknak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Bolognai ragu babáknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A tálaláshoz

Összesen 555 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A tálaláshoz

Összesen 2219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A tálaláshoz

Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3279 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2748 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 555 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5548.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    1463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2580 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1125 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    4955 micro
  • β-karotin
    13115 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10993 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 2219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A finomra vágott hagymákat kevés olívaolajon megdinszetljük.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt, egyforma kis kockákra vágott répákat és a felszeletelt zellerszárat. Pár perc alatt megpirítjuk.
  3. Mehet bele a darált hús. Összekeverjük, finoman sózzuk, beletépkedjük a rozmaringleveleket, öntünk hozzá egy kis vizet és lefedve, közepes tűzön főzzük. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk.)
  4. Amikor majdnem puha minden (kb. 30 perc), hozzáadjuk a felkockázott csirkemájat és a paradicsomot.
  5. További kb. 15 perc után kész is. Közben kifőzzük a spagettitésztát.
  6. A babáknak durvára mixeljük a tésztát a raguval, vagy pedig villával összetördeljük kissé.
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22255
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 24.

Ajánló

2 fenőtt-, és 2 babaadag

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt az első igazi baba-mama ételünk, amikor ugyanazt ebédeltük a kis egyévesemmel. Persze enyhébben fűszereztem, mintha csak felnőtteknek készült volna, de sózni utólag is lehet, nemde?

Hozzávalók

A raguhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...