r
Nosalty Logó

Bolognai mártás á la Divella

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyihaj
Bolognai mártás á la Divella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    621 micro
  • β-karotin
    2116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 331 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6033.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    4384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    807 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2485 micro
  • β-karotin
    8462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9205 micro
  • Lut-zea
    2689 micro
Összesen 1321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    692 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát nagyon apróra vágjuk, kisütjük a zsírját.
  2. Amíg olvad, sül a szalonna, megpucoljuk és sajtreszelőn finomra reszeljük a répát, gyökeret, zellert és a vöröshagymát is.
  3. A kisült szalonnához hozzáadjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a darált húsokat.
  4. Hozzáadjuk a reszelt zöldséget, összeforgatjuk a darált hússal, majd 3 percig együtt pirítjuk őket.
  5. Felöntjük a húslevessel, borral; hozzáadjuk a paradicsompürét vagy paradicsomlét is.
  6. Beletesszük a csokor petrezselyemzöldet, fűszerezzük ízlés szerint, felforraljuk a mártást.
  7. Takarékra vesszük, és 30 percig főzzük a mártást. Én tovább szoktam főzni, egészen addig, amíg láthatatlanra szétfőnek benne a zöldségszálak. Így a gyerekeim sem reklamálnak, hogy mit tettem bele, illetve a zöldség remekül besűríti a mártást!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28658
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Ajánló

Többféle sajttal nagyon különleges az ízhatása. Természetesen spagettivel és egy pohár jó borral az igazi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta nem készítettem már ezt a ragut, pedig isteni! Eredeti olasz recept, a Divella tésztagyár jóvoltából jutott hozzánk. :) A bort nem szabad elspórolni belőle! Fantasztikus, minden érzéket beindító illata van, ahogy a borpárában feloldódó illatok felszállnak... Nekem mindig elgyenül a lábam tőle.:) Nem mellékesen a szakácsnak főzés közben jár egy pohár a borból. ;) Nagyon szeretem citromborssal és fokhagymás sóval ízesíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...