Bográcsgulyás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leves
-
333g sertéslapocka787 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
0 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
333g víz0 kcal
-
27g paprikakrém0 kcal
Csipetke
-
18g tojás23 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1234
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leves
-
2000g sertéslapocka4720 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
6 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
0 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
160g paprikakrém0 kcal
Csipetke
-
110g tojás138 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
7411
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leves
-
29.6g sertéslapocka70 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.4g hegyes erős paprika0 kcal
-
3g paradicsom1 kcal
-
1.5g tv-paprika0 kcal
-
14.8g burgonya9 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
2.7g fehérrépa2 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1.5g vörösbor1 kcal
-
29.6g víz0 kcal
-
2.4g paprikakrém0 kcal
Csipetke
-
1.6g tojás2 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
110
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 67.2 g
Zsír
-
Összesen 76.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1496.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 812 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 823.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 247 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1692 micro
-
β-karotin 4294 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 437 micro
Összesen
1234
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 403 g
Zsír
-
Összesen 459.2 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 204 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 1780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8977.9 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 616 mg
-
Kálcium 803 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 766 mg
-
Foszfor 4874 mg
-
Nátrium 1812 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 382.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 4940.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2774 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 337 mg
-
D vitamin: 1479 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 94 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 561 micro
-
Kolin: 1677 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 10154 micro
-
β-karotin 25763 micro
-
β-crypt 262 micro
-
Likopin 5149 micro
-
Lut-zea 2620 micro
Összesen
7411
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 150 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 76 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Leves
-
3 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 db hegyes erős paprika
-
2 db paradicsom
-
1 db tv-paprika
-
1 kg burgonya
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 dl vörösbor
-
2 l víz
Csipetke
-
2 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Leves
- A zsiradékon a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát is.
- Pörkölt alapot készítünk.
- Picit a tűzről félrehúzva a bográcsot - nehogy megégjen - megszórjuk pirospaprikával, erre tesszük a kockára vágott húst, majd kissé lepirítjuk.
- Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízesítjük: sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel, babérlevéllel.
- Megvárjuk, hogy felforrjon, és beletesszük a pirosaranyat is. Pótoljuk még annyi vízzel, amennyi levest készíteni szeretnénk.
- Félig puhára főzzük a húst (a marhahús lassabban fő meg), majd belerakjuk a kockára vágott burgonyát és a karikára vágott sárga- és fehérrépát.
- A gulyást készre főzzük, és az utolsó 5 percben hozzáadjuk a vörösbort és a csipetkét.
Csipetke
- A felvert tojást megsózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy félkemény tésztát kapjunk.
- Kicsipkedjük őket, liszttel megszórjuk, és kevés ideig állni hagyjuk (érdemes már a leves elején elkészíteni, és mire szükségünk van rá, éppen jó lesz), majd a levesben kb. 5 percig főzzük.
- Friss petrezselyemzölddel megszórjuk a végén, és csípős paprikával, friss kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 101
- Össznézettség: 156611
- Feltöltés dátuma: 2014. június 05.
Ajánló
Kb. 12 literes bográcshoz készült a recept.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A szabadban a tűzön főzni nagyon finom, más ízvilág, és a család együtt, közösen végzi! Igazi hétvégi kikapcsolódás!