r
Nosalty Logó

Bográcsgulyás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Bográcsgulyás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 1234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 7411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1496.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1692 micro
  • β-karotin
    4294 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 1234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    403 g

Zsír

  • Összesen
    459.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8977.9 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    616 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    766 mg
  • Foszfor
    4874 mg
  • Nátrium
    1812 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    4940.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2774 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    337 mg
  • D vitamin:
    1479 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    1677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    10154 micro
  • β-karotin
    25763 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    5149 micro
  • Lut-zea
    2620 micro
Összesen 7411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Leves

Csipetke

Elkészítés

Leves

  1. A zsiradékon a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát is.
  2. Pörkölt alapot készítünk.
  3. Picit a tűzről félrehúzva a bográcsot - nehogy megégjen - megszórjuk pirospaprikával, erre tesszük a kockára vágott húst, majd kissé lepirítjuk.
  4. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízesítjük: sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel, babérlevéllel.
  5. Megvárjuk, hogy felforrjon, és beletesszük a pirosaranyat is. Pótoljuk még annyi vízzel, amennyi levest készíteni szeretnénk.
  6. Félig puhára főzzük a húst (a marhahús lassabban fő meg), majd belerakjuk a kockára vágott burgonyát és a karikára vágott sárga- és fehérrépát.
  7. A gulyást készre főzzük, és az utolsó 5 percben hozzáadjuk a vörösbort és a csipetkét.

Csipetke

  1. A felvert tojást megsózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy félkemény tésztát kapjunk.
  2. Kicsipkedjük őket, liszttel megszórjuk, és kevés ideig állni hagyjuk (érdemes már a leves elején elkészíteni, és mire szükségünk van rá, éppen jó lesz), majd a levesben kb. 5 percig főzzük.
  3. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk a végén, és csípős paprikával, friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 182
  • Össznézettség: 156135
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Ajánló

Kb. 12 literes bográcshoz készült a recept.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bográcsgulyás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A szabadban a tűzön főzni nagyon finom, más ízvilág, és a család együtt, közösen végzi! Igazi hétvégi kikapcsolódás!

Hozzávalók

Leves

Csipetke

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...