r
Nosalty Logó

Bodag húsos káposztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szimran
Bodag húsos káposztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Bodag

Húsos káposzta

1813
Kalória
47.6g
Fehérje
150g
Szénhidrátok
111.8g
Zsír
330.4g
Víz
372.8g
Koleszterin
10.3g
Rost
5.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Bodag

Húsos káposzta

Összesen 1813 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Bodag

Húsos káposzta

Összesen 7249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Bodag

Húsos káposzta

Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2874.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    1917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1813 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.5 g

Zsír

  • Összesen
    447.2 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11496.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    7666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    481 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    907 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2286 micro
Összesen 7249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

Bodag

  1. Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáöntjük az átszitált liszthez, hozzáadjuk a tojássárgájákat, az olvasztott libazsírt, sót, és jól összedolgozzuk fokozatosan annyi vízzel, amennyit felvesz. Min. 20 percig dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelesztjük kb. 40 percig.
  2. A vajat felolvasztjuk, és bevajazott kézzel jól összedolgozzuk újra a tésztát, hajtogatjuk, és folyamatosan vajat oszlatunk el rajta. Vagy cipó alakot formálunk vagy négyszögleteset a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsiben 50 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.
  3. Hagyományosan a bodagot törni szokták, én nagyobb kockákra szeletelem fel.

Húsos káposzta

  1. Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Dinszteljük, majd rádobjuk a nagyobb kockákra vágott lapockát, fűszerezzük.
  2. Amikor már félig megfőtt a hús, hozzátesszük a savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú fokozaton főzzük.
  3. Egy kis lábosban felhevítjük a 2 ek libazsírt, hozzáadjuk a lisztet, félrehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a fűszerpaprikát. Hozzáadunk a káposzta főzőlevéből egy keveset, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a káposztához, pár perc alatt készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hagyományos ízvilág, dédnagymamám családi receptje szerint. A hozzá elengedhetetlen házi készítésű bodag kenyérrel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!