Bodag húsos káposztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szimran
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
Bodag
-
175g finomliszt637 kcal
-
38g libazsír338 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
25g tej14 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
2g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
25g vaj179 kcal
Húsos káposzta
-
125g savanyú káposzta24 kcal
-
125g sertéslapocka295 kcal
-
164 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
8g libazsír68 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0 kcal
Összesen
1813
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
Bodag
-
700g finomliszt2548 kcal
-
150g libazsír1350 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
6g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
100g vaj717 kcal
Húsos káposzta
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
100g mangalica szalonna655 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
Összesen
7249
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
Bodag
-
25.9g finomliszt94 kcal
-
5.6g libazsír50 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
7.4g víz0 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
Húsos káposzta
-
18.5g savanyú káposzta4 kcal
-
18.5g sertéslapocka44 kcal
-
3.7g mangalica szalonna24 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.1g libazsír10 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
Összesen
268
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 111.8 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2874.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 1917 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 330.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 572 micro
Összesen
1813
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.5 g
Zsír
-
Összesen 447.2 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 207 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1491 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11496.2 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 415 mg
-
Kálcium 637 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 2353 mg
-
Nátrium 7666 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 600 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1321.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 935 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 481 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 849 micro
-
Kolin: 968 mg
-
Retinol - A vitamin: 907 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2286 micro
Összesen
7249
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
Bodag
-
700 g finomliszt
-
150 g libazsír
-
3 db tojássárgája
-
1 dl tej
-
5 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál só
-
2 dl víz
-
100 g vaj
Húsos káposzta
-
500 g savanyú káposzta
-
500 g sertéslapocka
-
100 g mangalica szalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
1 kávéskanál só
-
1 kk majoranna
-
2 ek libazsír
-
1 ek finomliszt
-
2 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
Bodag
- Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáöntjük az átszitált liszthez, hozzáadjuk a tojássárgájákat, az olvasztott libazsírt, sót, és jól összedolgozzuk fokozatosan annyi vízzel, amennyit felvesz. Min. 20 percig dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelesztjük kb. 40 percig.
- A vajat felolvasztjuk, és bevajazott kézzel jól összedolgozzuk újra a tésztát, hajtogatjuk, és folyamatosan vajat oszlatunk el rajta. Vagy cipó alakot formálunk vagy négyszögleteset a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsiben 50 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.
- Hagyományosan a bodagot törni szokták, én nagyobb kockákra szeletelem fel.
Húsos káposzta
- Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Dinszteljük, majd rádobjuk a nagyobb kockákra vágott lapockát, fűszerezzük.
- Amikor már félig megfőtt a hús, hozzátesszük a savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú fokozaton főzzük.
- Egy kis lábosban felhevítjük a 2 ek libazsírt, hozzáadjuk a lisztet, félrehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a fűszerpaprikát. Hozzáadunk a káposzta főzőlevéből egy keveset, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a káposztához, pár perc alatt készre főzzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1970
- Feltöltés dátuma: 2019. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szimran
144 recept
Hagyományos ízvilág, dédnagymamám családi receptje szerint. A hozzá elengedhetetlen házi készítésű bodag kenyérrel.