r
Nosalty Logó

Blue Curaqao süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Blue Curaqao süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 1360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 6797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 1360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    335.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6735.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2661 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.7 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2334 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 6797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba a tészta összes hozzávalóit beletesszük, és robotgéppel krémes állagúvá összedolgozzuk.
  2. A sütőformát vajjal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztát a sütőformába öntjük, elsimítjuk.
  4. Betesszük sülni (figyeljük közben, aranybarna lesz, felemelkedik). Kivesszük, hagyjuk hűlni.
  5. Az őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk fel.
  6. Egy tálkában a pudingport és a cukrot, valamint 1 dl tejet elkeverjük simává, majd beleöntjük a likőrt (ennyi mennyiségtől inkább tengerzöld színű lesz, aki igazán kéket akar, tegyen bele kék ételszínezéket).
  7. Egy tejforralóba pici vizet teszünk, a maradék tejet felforraljuk, keverés mellett a likőrös pudingport belekeverjük, és kis lángon, keverés mellett összeforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  8. A kihűlt tésztalapra rárakjuk a felszeletelt őszibarackot, majd ráöntjük a langyos pudingot, elsimítjuk.
  9. Tetszés szerinti formában rászórjuk a kókuszreszeléket.
  10. Hűtőbe téve, 1 óra múlva szeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3940
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 12.

Ajánló

A likőrből túl sokat ne tegyünk, főleg, ha gyerek is eszik belőle. Igaz, így tengerzöld és nem kék a színe, de nem baj. Finom lett  így is :-). A pudingnál figyeljünk, mert a vaníliás pudingport és a cukrot tényleg csak egy deci tejjel kevertem simára, és úgy adtam hozzá a likőrt. A felforralt tejnél lehet variálni, a megadott mennyiség körülbelül van, ez a likőrös pudingos hozzáadás, megváltoztatta, tehát ha kell, adjunk még hozzá tejet. Úgyis, ahogy keverjük, látni fogjuk, hogy szükséges-e, szépen kezd besűrűsödni vagy nem. Keverjük állandóan, hogy sima legyen a puding. Aki igazán kéket szeretne, tehet bele kék ételszínezéket :-). Aki sokallja, használjon kevesebb likőrt. A legdrágább alapanyag : a likőr. :-) Nagyon finom, tengerzöld színű, egzotikus különlegesség lett a süti :-)) Nem is kellett bele ,nekünk, a kék ételszínezék,- de ha mégis : jobb a curaqao aroma (kék színű ) :-)) Tálaljuk sok finom friss tejszínhabbal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Blue Curaqao süti
Éva-Anyóca 350 recept

Megtetszett egy kék színű krémes- süti receptje. El is raktam. Sikerült, de nagyon, mert nem találtam.:-) Pedig rá 4 napra, a kedvenc közeli boltomban kaptam azt a likőrt, amit a krémhez a recept írója használt. Akkor sem adtam fel. Ezért elővettem a morzsás pite receptet, és annak a tésztáját használtam fel. Finom lett :-). A teteje az már a kékes újdonságú puding. Érdekes színe, íze vonzotta a kíváncsi, édességre vágyó családot. Vendéget is kínáltunk, és mindenkinek ízlett. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...