Blue Curaqao süti
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
77g tojás97 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
15 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g vaj20 kcal
A tetejére
A tálaláshoz
-
20g habtejszín58 kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tetejére
-
200g őszibarack konzerv144 kcal
-
171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
200g likőr654 kcal
-
24g kókuszreszelék158 kcal
A tálaláshoz
-
100g habtejszín292 kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt77 kcal
-
10.5g margarin75 kcal
-
8.4g cukor33 kcal
-
16.2g tojás20 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
A tetejére
-
8.4g őszibarack konzerv6 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
14.7g tej8 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
8.4g likőr28 kcal
-
7 kcal
A tálaláshoz
-
4.2g habtejszín12 kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1347 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.9 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 145.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 675 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 634 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 467 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 373 micro
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 116 g
Zsír
-
Összesen 335.5 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 1517 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6735.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 282 mg
-
Kálcium 1685 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 2661 mg
-
Nátrium 1866 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 784.7 g
-
Cukor 341 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 725.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3373 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 301 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 1130 mg
-
Retinol - A vitamin: 3172 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2334 micro
-
β-crypt 205 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1867 micro
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
7 db tojás
-
1 csipet só
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
A tetejére
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
A tálaláshoz
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálba a tészta összes hozzávalóit beletesszük, és robotgéppel krémes állagúvá összedolgozzuk.
- A sütőformát vajjal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
- A tésztát a sütőformába öntjük, elsimítjuk.
- Betesszük sülni (figyeljük közben, aranybarna lesz, felemelkedik). Kivesszük, hagyjuk hűlni.
- Az őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk fel.
- Egy tálkában a pudingport és a cukrot, valamint 1 dl tejet elkeverjük simává, majd beleöntjük a likőrt (ennyi mennyiségtől inkább tengerzöld színű lesz, aki igazán kéket akar, tegyen bele kék ételszínezéket).
- Egy tejforralóba pici vizet teszünk, a maradék tejet felforraljuk, keverés mellett a likőrös pudingport belekeverjük, és kis lángon, keverés mellett összeforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- A kihűlt tésztalapra rárakjuk a felszeletelt őszibarackot, majd ráöntjük a langyos pudingot, elsimítjuk.
- Tetszés szerinti formában rászórjuk a kókuszreszeléket.
- Hűtőbe téve, 1 óra múlva szeleteljük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3941
- Feltöltés dátuma: 2011. november 12.
Ajánló
A likőrből túl sokat ne tegyünk, főleg, ha gyerek is eszik belőle. Igaz, így tengerzöld és nem kék a színe, de nem baj. Finom lett így is :-). A pudingnál figyeljünk, mert a vaníliás pudingport és a cukrot tényleg csak egy deci tejjel kevertem simára, és úgy adtam hozzá a likőrt. A felforralt tejnél lehet variálni, a megadott mennyiség körülbelül van, ez a likőrös pudingos hozzáadás, megváltoztatta, tehát ha kell, adjunk még hozzá tejet. Úgyis, ahogy keverjük, látni fogjuk, hogy szükséges-e, szépen kezd besűrűsödni vagy nem. Keverjük állandóan, hogy sima legyen a puding. Aki igazán kéket szeretne, tehet bele kék ételszínezéket :-). Aki sokallja, használjon kevesebb likőrt. A legdrágább alapanyag : a likőr. :-) Nagyon finom, tengerzöld színű, egzotikus különlegesség lett a süti :-)) Nem is kellett bele ,nekünk, a kék ételszínezék,- de ha mégis : jobb a curaqao aroma (kék színű ) :-)) Tálaljuk sok finom friss tejszínhabbal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Megtetszett egy kék színű krémes- süti receptje. El is raktam. Sikerült, de nagyon, mert nem találtam.:-) Pedig rá 4 napra, a kedvenc közeli boltomban kaptam azt a likőrt, amit a krémhez a recept írója használt. Akkor sem adtam fel. Ezért elővettem a morzsás pite receptet, és annak a tésztáját használtam fel. Finom lett :-). A teteje az már a kékes újdonságú puding. Érdekes színe, íze vonzotta a kíváncsi, édességre vágyó családot. Vendéget is kínáltunk, és mindenkinek ízlett. :-)