Bigosz fasírttal és tört krumplival
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A bigoszhoz
-
313g káposzta63 kcal
-
125g sertéscomb228 kcal
-
94g sertéscsont0 kcal
-
63g kolbász283 kcal
-
10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
188g víz0 kcal
-
27 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A tört krumplihoz
A fasírthoz
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
0 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g zsemlemorzsa25 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
1114
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A bigoszhoz
-
2500g káposzta500 kcal
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
750g sertéscsont0 kcal
-
500g kolbász2260 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A tört krumplihoz
A fasírthoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
8893
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A bigoszhoz
-
23.1g káposzta5 kcal
-
9.2g sertéscomb17 kcal
-
6.9g sertéscsont0 kcal
-
4.6g kolbász21 kcal
-
0.9g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.8g víz0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
A tört krumplihoz
A fasírthoz
-
4.6g darált sertéshús8 kcal
-
0 kcal
-
1g zsemle3 kcal
-
1g tojás1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
Összesen
83
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 72 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2403.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 1411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 931.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
1114
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 498.3 g
Zsír
-
Összesen 575.9 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 108 g
-
Koleszterin 1305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19231.4 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 399 mg
-
Kálcium 1596 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 954 mg
-
Foszfor 4903 mg
-
Nátrium 11291 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 440.9 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 85 mg
VÍZ
-
Összesen 7455.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 92 mg
-
C vitamin: 976 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 1571 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 112 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1212 micro
-
Kolin: 1748 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 689 micro
-
β-karotin 1752 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 1264 micro
Összesen
8893
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 265 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
A bigoszhoz
-
2.5 kg káposzta
-
1 kg sertéscomb
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
5 db babérlevél
-
10 szem fekete bors
-
só ízlés szerint
-
1.5 l víz
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 evőkanál finomliszt
A tört krumplihoz
A fasírthoz
-
50 dkg darált sertéshús
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 db zsemle
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg zsemlemorzsa
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A bigoszhoz
- Bigosz:
- Felvágjuk a káposztát apróra csíkokra. Minél kisebb, annál gyorsabban fő meg.
- Egy nagyobb méretű fazékba 1-1,5 l vizet teszünk,és a felvágott káposzta felét beletesszük, rá a húsos csontot (húsos csont helyett még oldalast szoktak bele rakni), majd a többi káposztát, azután adunk még hozzá vizet, hogy nagyából ellepje, a tetejére beleszurkálunk 4-5 egész babérlevelet, és 8-10 egész fekete borsot teszünk a tetejére, sózzuk. Fedővel lefedjük.
- A lengyel kolbászt karikára vágjuk, és mikor már majdnem megfőtt a káposzta, belerakjuk a kolbászt.
- Kockára vágjuk a sertéscombot, és egy külön edényben olajon megfehérítjük, majd vizet hozzáadva fedő alatt puhára főzzük.
- Ha megfőtt a hús és a káposzta is, összeöntjük, együtt főzzük kb. 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek,ha sok a leve, akkor lemerünk belőle.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd rántást készítünk, amit víz helyett a leöntött lével öntünk fel, hogy szép sima legyen. Ráöntjük a káposztára, és összekeverjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
- Tört krumpli:
- Meghámozzuk a burgonyát, összevágjuk apró kockára.
- Sós vízben megfőzzük.
- Mikor megfőtt, összetörjük krumplinyomóval.
- Fasírt:
- A darált húst beletesszük egy edénybe, sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint pirospaprikát teszünk bele.
- Két vízbe áztatott, és jól kinyomott zsemlét teszünk bele, majd két tojást törünk hozzá.
- Összekeverjük jó alaposan.
- Zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4246
- Feltöltés dátuma: 2012. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A bigosz egy Lengyelországból származó nemzeti étel. Anyósom szokta évente néhány alkalommal készíteni. Most én is megróbáltam, és nagyon nagy sikere volt.