r
Nosalty Logó

Bigosz fasírttal és tört krumplival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Bigosz fasírttal és tört krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bigoszhoz

A tört krumplihoz

A fasírthoz

Összesen 1114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bigoszhoz

A tört krumplihoz

A fasírthoz

Összesen 8893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bigoszhoz

A tört krumplihoz

A fasírthoz

Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2403.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    498.3 g

Zsír

  • Összesen
    575.9 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19231.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    954 mg
  • Foszfor
    4903 mg
  • Nátrium
    11291 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    7455.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    976 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    1571 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1212 micro
  • Kolin:
    1748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    689 micro
  • β-karotin
    1752 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 8893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A bigoszhoz

A tört krumplihoz

A fasírthoz

Elkészítés

A bigoszhoz

  1. Bigosz:
  2. Felvágjuk a káposztát apróra csíkokra. Minél kisebb, annál gyorsabban fő meg.
  3. Egy nagyobb méretű fazékba 1-1,5 l vizet teszünk,és a felvágott káposzta felét beletesszük, rá a húsos csontot (húsos csont helyett még oldalast szoktak bele rakni), majd a többi káposztát, azután adunk még hozzá vizet, hogy nagyából ellepje, a tetejére beleszurkálunk 4-5 egész babérlevelet, és 8-10 egész fekete borsot teszünk a tetejére, sózzuk. Fedővel lefedjük.
  4. A lengyel kolbászt karikára vágjuk, és mikor már majdnem megfőtt a káposzta, belerakjuk a kolbászt.
  5. Kockára vágjuk a sertéscombot, és egy külön edényben olajon megfehérítjük, majd vizet hozzáadva fedő alatt puhára főzzük.
  6. Ha megfőtt a hús és a káposzta is, összeöntjük, együtt főzzük kb. 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek,ha sok a leve, akkor lemerünk belőle.
  7. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd rántást készítünk, amit víz helyett a leöntött lével öntünk fel, hogy szép sima legyen. Ráöntjük a káposztára, és összekeverjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  8. Tört krumpli:
  9. Meghámozzuk a burgonyát, összevágjuk apró kockára.
  10. Sós vízben megfőzzük.
  11. Mikor megfőtt, összetörjük krumplinyomóval.
  12. Fasírt:
  13. A darált húst beletesszük egy edénybe, sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint pirospaprikát teszünk bele.
  14. Két vízbe áztatott, és jól kinyomott zsemlét teszünk bele, majd két tojást törünk hozzá.
  15. Összekeverjük jó alaposan.
  16. Zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4246
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bigosz egy Lengyelországból származó nemzeti étel. Anyósom szokta évente néhány alkalommal készíteni. Most én is megróbáltam, és nagyon nagy sikere volt.

Hozzávalók

A bigoszhoz

A tört krumplihoz

A fasírthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...