Berliner Gabi módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
5 kcal
A töltelékhez
-
63g burgonya36 kcal
-
25g dió164 kcal
-
6g rum14 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
10 kcal
A tepsihez
-
2g sertészsír17 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
4g zsemlemorzsa15 kcal
Összesen
916
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
120g sertészsír1082 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A töltelékhez
-
500g burgonya289 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
50g rum116 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
46 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A tepsihez
-
15g sertészsír135 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Összesen
7324
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
26.6g finomliszt97 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
5.3g sertészsír48 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
A töltelékhez
-
22.2g burgonya13 kcal
-
8.9g dió58 kcal
-
2.2g rum5 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7.1g tojásfehérje4 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
A tepsihez
-
0.7g sertészsír6 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
1.3g zsemlemorzsa5 kcal
Összesen
325
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 929.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.6 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 80.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
916
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.8 g
Zsír
-
Összesen 309.4 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 117 g
-
Koleszterin 1032 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7433.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 1478 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 686 mg
-
Foszfor 3357 mg
-
Nátrium 1537 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 996.6 g
-
Cukor 395 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 642.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 312 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 581 micro
-
Kolin: 933 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1050 micro
Összesen
7324
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
10 dkg cukor
-
1 db tojássárgája
-
12 dkg sertészsír
-
3 ek tejföl
-
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
-
50 dkg burgonya
-
3 db tojássárgája
-
25 dkg cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk fahéj
-
2 csomag vaníliás cukor
A tepsihez
Elkészítés
A tésztához
- Először a burgonyát meghámozzuk, vékony karikára szeleteljük, megmossuk, és enyhén sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük.
- Közben a tésztát elkészítjük, a lisztet egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, beletesszük az összes hozzávalót. Sima, jól nyújtható tésztát kapunk. Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két cipót formálunk belőle, majd félretesszük.
- Majd a megfőtt burgonyát leszűrjük, és burgonyatörővel pépesre törjük, és langyosra hűtjük.
- Ha már langyosra hűlt, hozzáadjuk az összes hozzávalót, a felvert tojáshab kivételével.
- Kézi mixerrel jól összekeverjük, és végül fakanállal a kemény habot beleforgatjuk.
- Ezután egy 38x36 cm-es tepsit vékonyan megkenjük zsírral, és liszttel egyenletesen meghintjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk lisztezett deszkán, felhajtjuk a sodrófára, és tepsibe terítjük.
- Ezután megszórjuk zsemlemorzsával, és erre rásimítjuk egyenletesen a tölteléket. Majd a másik cipót szintén lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi nagyságúra, és a tölteléket befedjük vele, a széleit kissé lenyomkodjuk, majd villával megböködjük.
- Előmelegített sütőben 250 fokon -egyszeri fordítással- szép pirosra sütjük 20 perc alatt.
- Ha megsült, kivesszük, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, és vaníliás porcukorral megszórjuk, majd kockára szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x36
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 450 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 21240
- Feltöltés dátuma: 2014. április 05.
Ajánló
Bármilyen alkalomra ajánlani tudom, nagyon finom és kiadós. Egyszerű az elkészítése, még kezdők is bátran elkészíthetik, elrontani nem lehet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gabimami58
139 recept
Még a nagymamámtól tanultam, és most amikor újra felidéztük a régi időt, hogy mennyit sütöttem berlinert, kaptam az alkalmon, és újra elkészítettem kis családom örömére. Nagyon ízlett nekik, és kérték, hogy Húsvétra nekik külön dupla hozzávalókból készítsem el. Boldogság számomra, hogy unokáimnak is a kedvence lett, így ismét el fog készülni az ünnepekre.