r
Nosalty Logó

Berliner Gabi módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS15 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Berliner Gabi módra
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsihez

916
Kalória
17.8g
Fehérje
124.6g
Szénhidrátok
38.7g
Zsír
80.3g
Víz
129g
Koleszterin
5.9g
Rost
49.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsihez

Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsihez

Összesen 7324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsihez

Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    309.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7433.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1478 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    686 mg
  • Foszfor
    3357 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    996.6 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    642.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 7324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a burgonyát meghámozzuk, vékony karikára szeleteljük, megmossuk, és enyhén sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. Közben a tésztát elkészítjük, a lisztet egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, beletesszük az összes hozzávalót. Sima, jól nyújtható tésztát kapunk. Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két cipót formálunk belőle, majd félretesszük.
  3. Majd a megfőtt burgonyát leszűrjük, és burgonyatörővel pépesre törjük, és langyosra hűtjük.
  4. Ha már langyosra hűlt, hozzáadjuk az összes hozzávalót, a felvert tojáshab kivételével.
  5. Kézi mixerrel jól összekeverjük, és végül fakanállal a kemény habot beleforgatjuk.
  6. Ezután egy 38x36 cm-es tepsit vékonyan megkenjük zsírral, és liszttel egyenletesen meghintjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk lisztezett deszkán, felhajtjuk a sodrófára, és tepsibe terítjük.
  7. Ezután megszórjuk zsemlemorzsával, és erre rásimítjuk egyenletesen a tölteléket. Majd a másik cipót szintén lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi nagyságúra, és a tölteléket befedjük vele, a széleit kissé lenyomkodjuk, majd villával megböködjük.
  8. Előmelegített sütőben 250 fokon -egyszeri fordítással- szép pirosra sütjük 20 perc alatt.
  9. Ha megsült, kivesszük, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, és vaníliás porcukorral megszórjuk, majd kockára szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36

Még a nagymamámtól tanultam, és most amikor újra felidéztük a régi időt, hogy mennyit sütöttem berlinert, kaptam az alkalmon, és újra elkészítettem kis családom örömére. Nagyon ízlett nekik, és kérték, hogy Húsvétra nekik külön dupla hozzávalókból készítsem el. Boldogság számomra, hogy unokáimnak is a kedvence lett, így ismét el fog készülni az ünnepekre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Diós csigák

Minden magyar gyerekkori kedvence, a kakaós csiga után szabadon, íme egy szintén népszerű összetevőből álló péksütemény: a diós csiga. A ropogós leveles tészta szaftos, mazsolás ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!