Bélszínszeletek articsókás rókagombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g marhabélszín306 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g vaj20 kcal
-
30g articsóka6 kcal
-
20g rókagomba6 kcal
-
10g császárszalonna39 kcal
-
1 kcal
-
10g vörösbor9 kcal
-
3 kcal
-
60g burgonya35 kcal
-
20g édesburgonya12 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g sajt35 kcal
Összesen
692
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
2000g marhabélszín3060 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
300g articsóka56 kcal
-
200g rókagomba64 kcal
-
100g császárszalonna393 kcal
-
13 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
34 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
200g édesburgonya124 kcal
-
1000g főzőtejszín1310 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
6931
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
42g marhabélszín64 kcal
-
2.1g napraforgó olaj19 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
6.3g articsóka1 kcal
-
4.2g rókagomba1 kcal
-
2.1g császárszalonna8 kcal
-
0.3g sűrített paradicsom0 kcal
-
2.1g vörösbor2 kcal
-
0.2g burgonyakeményítő1 kcal
-
12.6g burgonya7 kcal
-
4.2g édesburgonya3 kcal
-
21g főzőtejszín28 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.1g sajt7 kcal
Összesen
145
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.1 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1349.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 316.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1271 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 460 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
692
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 531 g
Zsír
-
Összesen 435.3 g
-
Telített zsírsav 175 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1899 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13493.5 g
-
Cink 92 mg
-
Szelén 614 mg
-
Kálcium 2416 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 855 mg
-
Foszfor 6193 mg
-
Nátrium 3269 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 3165.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2522 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 481 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 158 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 481 micro
-
Kolin: 2230 mg
-
Retinol - A vitamin: 1462 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 12706 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 604 micro
Összesen
6931
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 97 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
-
2 kg marhabélszín
-
100 ml napraforgó olaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek vaj
-
200 g rókagomba
-
100 g császárszalonna
-
1 ek sűrített paradicsom
-
100 ml vörösbor
-
1 csapott ek burgonyakeményítő
-
10 dl főzőtejszín
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- Először készítsük el a gratinírozott burgonyát.Vegyünk elő hozzá egy tepsit, késsel vagy valamilyen szeletelő lehetőséggel szeleteljük a kétfajta burgonyát kb. 2 mm szeletekre. Tegyük a tepsibe, öntsünk rá kevés olajat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük, öntsük rá a teszínt. Forgassuk át, éstenyérrel nyomkodjuk a tepsi aljára.Tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal, és tegyük be 160°-os sütő alsó felébe, és kb. 40 percig süssük aranybarnára.
- Miközben sül a burgonyánk, hártyázzuk le a bélszínt sóval, borssal, fűszerezzük be minden oldalát. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, dobjunk bele 1-2 szál rozmaringot és kés lapjával összezúzott fokhagymát. Majd helyezzük bele a fűszerezett húst. A fűszerezett hús minden oldalát süssük kérgesre, majd egy másik tepsiben helyezzük a sütőnk felső részébe. Sütőtől függően kb. 25-30 percig süssük. Közben maghőmérővel ellenőrizzük (kb. 48-52 fok belső hőmérséklet), vagy 25 perc után vágjuk meg a közepét, és ellenőrizzük, hogy a hús belseje szép rózsaszínre sült-e, ha szükséges, süssük még egy pár percet.
- A húshoz használt serpenyőből vegyük ki a rozmaringot és a fokhagymát, tegyük bele a vajat, kevés olajat és az apró kockára vágott császárszalonnát. Pirítsuk le kockára vágott hagymával és az egy ek paradicsompürével. Adjuk hozzá a rókagombát és a negyedekre vágott articsókát. További pirítás után fűszerezzük, és öntsük fel a vörösborral, és szükség esetén vízbe áztatott burgonyakeményítővel sűrítsük.
- Tálaláskor helyezzük a tányér közepére a rókagombás articsókát, helyezzünk a tetejére 2 szelet1,5 cm vastagságú bélszínszeletet, locsoljuk körbe a vörösboros lével, és adjuk hozzá a gratinírozott burgonyát köretnek. Friss zöldfűszerekkel díszítsük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5970
- Feltöltés dátuma: 2013. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Ehhez a recepthez nem csak bélszínt használhatunk, használhatunk helyette sertésszüzet, sertéskarajt, pulykát, stb.