r
Nosalty Logó

Bélszínszeletek articsókás rókagombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Bélszínszeletek articsókás rókagombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6931 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    460 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    531 g

Zsír

  • Összesen
    435.3 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13493.5 g
  • Cink
    92 mg
  • Szelén
    614 mg
  • Kálcium
    2416 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    6193 mg
  • Nátrium
    3269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    3165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2522 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    481 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    158 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    2230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    12706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 6931 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsük el a gratinírozott burgonyát.Vegyünk elő hozzá egy tepsit, késsel vagy valamilyen szeletelő lehetőséggel szeleteljük a kétfajta burgonyát kb. 2 mm szeletekre. Tegyük a tepsibe, öntsünk rá kevés olajat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük, öntsük rá a teszínt. Forgassuk át, éstenyérrel nyomkodjuk a tepsi aljára.Tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal, és tegyük be 160°-os sütő alsó felébe, és kb. 40 percig süssük aranybarnára.
  2. Miközben sül a burgonyánk, hártyázzuk le a bélszínt sóval, borssal, fűszerezzük be minden oldalát. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, dobjunk bele 1-2 szál rozmaringot és kés lapjával összezúzott fokhagymát. Majd helyezzük bele a fűszerezett húst. A fűszerezett hús minden oldalát süssük kérgesre, majd egy másik tepsiben helyezzük a sütőnk felső részébe. Sütőtől függően kb. 25-30 percig süssük. Közben maghőmérővel ellenőrizzük (kb. 48-52 fok belső hőmérséklet), vagy 25 perc után vágjuk meg a közepét, és ellenőrizzük, hogy a hús belseje szép rózsaszínre sült-e, ha szükséges, süssük még egy pár percet.
  3. A húshoz használt serpenyőből vegyük ki a rozmaringot és a fokhagymát, tegyük bele a vajat, kevés olajat és az apró kockára vágott császárszalonnát. Pirítsuk le kockára vágott hagymával és az egy ek paradicsompürével. Adjuk hozzá a rókagombát és a negyedekre vágott articsókát. További pirítás után fűszerezzük, és öntsük fel a vörösborral, és szükség esetén vízbe áztatott burgonyakeményítővel sűrítsük.
  4. Tálaláskor helyezzük a tányér közepére a rókagombás articsókát, helyezzünk a tetejére 2 szelet1,5 cm vastagságú bélszínszeletet, locsoljuk körbe a vörösboros lével, és adjuk hozzá a gratinírozott burgonyát köretnek. Friss zöldfűszerekkel díszítsük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5961
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez a recepthez nem csak bélszínt használhatunk, használhatunk helyette sertésszüzet, sertéskarajt, pulykát, stb. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...