r
Nosalty Logó

Békebeli burgonyás beigli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tmea
Békebeli burgonyás beigli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 9791 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    476.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    217 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8995.5 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    3499 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1371 mg
  • Foszfor
    3559 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1265.6 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2176 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2041 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 9791 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez felfőzzük a cukrot egy kevés vízben (kb 1 dl), majd 3 részre osztjuk. Belekeverjük egyenként a töltelékeket. A mákhoz a reszelt citromhéjat, és egy kevés mazsolát, a dióhoz a rumot és szintén egy kevés mazsolát, a gesztenyéhez pedig egy tábla reszelt csokit és a reszelt narancshéjat. (Én ezt előző nap el szoktam készíteni.)
  2. A tésztához a langyos tejbe beleteszünk egy evőkanálnyi cukrot és egy evőkanálnyi lisztet, simára keverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. Ha felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 3 adagra osztjuk, majd megtöltjük és feltekerjük a bejgliket.
  4. Kizsírozott tepsibe helyezzük mind a 3 rudat, megkenjük tojássárgájával, és fél órát hideg helyen szikkasztjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük, a bejgliket újra lekenjük, és kb. 35-45 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 24026
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Ajánló

Ez a mennyiség ugye 3 rúdra való. Ennek értelmében lehet felezni vagy harmadolni, duplázni stb. a mennyiségeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám találta ezt a receptet valahol még sok évvel ezelőtt. Állítólag még az 1800-as évek végéről származik. Nem tudom, mindenesetre nagyon finom, amióta anyám rálelt erre a receptre, azóta ő is, és mióta saját háztartásom van, én is csak ezt a bejglit sütjük.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...