r
Nosalty Logó

Bejgli Zoly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bejgli Zoly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 10701 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 371 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.9 g

Zsír

  • Összesen
    661.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    368 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17688.2 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    7126 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    2192 mg
  • Foszfor
    5783 mg
  • Nátrium
    2139 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1029.6 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1133 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1574 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 10701 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A tésztához (4 rúd)

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Elkészítés

A tésztához (4 rúd)

  1. A tészta elkészítése: Felfuttatjuk az élesztőt fél dllangyos tejjelés 1 tkcukorral.
  2. Kimérjük az 50 dkg lisztet, vajjal elmorzsoljuk (le szoktam reszelni nagyobb lyukú reszelőn, így könnyebb vele dolgozni), hozzáadjuk a 2 jólfelvert tojást, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az 5 dkg porcukrot, a fél tk sót és ha szükséges, a másik fél dl tejet. Jól összedolgozzuk és 2 órára meleg helyen pihentetjük letakarva.
  3. Ha megkelt, 4 kb egyforma gombócra vágjuk 20-25 dkg/ db. Ezután érdemes 10-15 percre hűtőbe rakni, mert így könnyebb vele dolgozni.
  4. A hűtőből a gombócokat egyenként kivéve,téglalap alakúra nyújtjuk, kb fél cm vastagságúra.
  5. Rákenjük a tölteléket, a széleit 1-2 cm szélességben üresen hagyjuk, majd behajtjuk a széleit és feltekerjük, hogy a vége legyen alul.
  6. Sütőlapra helyezzük (én be szoktam olajjal kenni a tepsit, de nem szükséges), a tetejét egész tojással megkenjük, és 1 órán átlangyos helyen kelesztjük.
  7. Utána kenjük át tojásfehérjével és 30 percre tegyük hideg helyre. Azért kell hűteni, hogy a márványos színe legyen.
  8. Mielőtt sütőbe helyeznénk, a tetejét és az oldalait villával megböködjük az egész felületén.
  9. Forró sütőbe (180- 200)25-30 percen keresztül sütjük. Sülés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
  10. Diótöltelék: A 40 dkg diót, a 12 dkg porcukrot, a3 zacskó vaníliás cukrot, a fahéjat ízlés szerint összekeverjük. Felforraljuk a 3 dl tejet, és óvatosan adagolva összekeverjük az összetevőket, majdaz 5 dkgmorzsát is hozzáadjuk úgy, hogy a tej és a zsemlemorzsa hozzáadása után ne legyen se túl lágy, se túl kemény a töltelék, hogy könnyen lehessen elkenni a tésztán.
  11. Máktöltelék: A 40 dkg mákot, a 12 dkg porcukrot, a 3 zacskó vaníliás cukrot, és a fahéjat ízlés szerint összekeverjük. Felforraljuk a 3 dl tejet, és óvatosan adagolva összekeverjük az összetevőket, majd az 5 dkg búzadarát vagy lisztet is hozzáadjuk úgy, hogy a tej és a zsemlemorzsa hozzáadása után ne legyen túl lágy, se túl kemény a töltelék, hogy könnyen lehessen elkenni a tésztán.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6557
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A beiglit mindig édesanyám készítette. Idén megpróbáltam én megcsinálni. Ez volt életem első beiglije, de nagy sikere volt a családban. 1 adag 4 db beiglihez elég, én 2 adagot készítettem, 4 db diósat és 4 db mákosat.

Hozzávalók

A tésztához (4 rúd)

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek