Bejgli Zoly konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához (4 rúd)
-
42g finomliszt152 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
8g tej5 kcal
-
0g só0 kcal
A diótöltelékhez
-
25g tej14 kcal
-
33g dió218 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g kekszmorzsa17 kcal
-
1g mazsola3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A máktöltelékhez
Összesen
893
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához (4 rúd)
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
100g tej56 kcal
-
4g só0 kcal
A diótöltelékhez
-
300g tej168 kcal
-
400g dió2616 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g kekszmorzsa210 kcal
-
11g mazsola33 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A máktöltelékhez
Összesen
10701
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához (4 rúd)
-
17.4g finomliszt63 kcal
-
8.7g margarin62 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.9g élesztő1 kcal
-
3.5g tej2 kcal
-
0.1g só0 kcal
A diótöltelékhez
-
10.4g tej6 kcal
-
13.9g dió91 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
-
4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.7g kekszmorzsa7 kcal
-
0.4g mazsola1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A máktöltelékhez
Összesen
371
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 55.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1474 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
893
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 231.9 g
Zsír
-
Összesen 661.1 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 161 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 368 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17688.2 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 7126 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 2192 mg
-
Foszfor 5783 mg
-
Nátrium 2139 mg
-
Réz 14 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1029.6 g
-
Cukor 426 mg
-
Élelmi rost 126 mg
VÍZ
-
Összesen 251.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2207 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1133 micro
-
Kolin: 571 mg
-
Retinol - A vitamin: 2075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1574 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 615 micro
Összesen
10701
kcal
- 10% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 8.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
371
kcal
Hozzávalók
A tésztához (4 rúd)
A diótöltelékhez
-
3 dl tej
-
40 dkg dió
-
3 csomag vaníliás cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
5 dkg kekszmorzsa
-
1 citromból nyert citromhéj
A máktöltelékhez
-
3 dl tej
-
40 dkg mák
-
3 csomag vaníliás cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
A tésztához (4 rúd)
- A tészta elkészítése: Felfuttatjuk az élesztőt fél dllangyos tejjelés 1 tkcukorral.
- Kimérjük az 50 dkg lisztet, vajjal elmorzsoljuk (le szoktam reszelni nagyobb lyukú reszelőn, így könnyebb vele dolgozni), hozzáadjuk a 2 jólfelvert tojást, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az 5 dkg porcukrot, a fél tk sót és ha szükséges, a másik fél dl tejet. Jól összedolgozzuk és 2 órára meleg helyen pihentetjük letakarva.
- Ha megkelt, 4 kb egyforma gombócra vágjuk 20-25 dkg/ db. Ezután érdemes 10-15 percre hűtőbe rakni, mert így könnyebb vele dolgozni.
- A hűtőből a gombócokat egyenként kivéve,téglalap alakúra nyújtjuk, kb fél cm vastagságúra.
- Rákenjük a tölteléket, a széleit 1-2 cm szélességben üresen hagyjuk, majd behajtjuk a széleit és feltekerjük, hogy a vége legyen alul.
- Sütőlapra helyezzük (én be szoktam olajjal kenni a tepsit, de nem szükséges), a tetejét egész tojással megkenjük, és 1 órán átlangyos helyen kelesztjük.
- Utána kenjük át tojásfehérjével és 30 percre tegyük hideg helyre. Azért kell hűteni, hogy a márványos színe legyen.
- Mielőtt sütőbe helyeznénk, a tetejét és az oldalait villával megböködjük az egész felületén.
- Forró sütőbe (180- 200)25-30 percen keresztül sütjük. Sülés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
- Diótöltelék: A 40 dkg diót, a 12 dkg porcukrot, a3 zacskó vaníliás cukrot, a fahéjat ízlés szerint összekeverjük. Felforraljuk a 3 dl tejet, és óvatosan adagolva összekeverjük az összetevőket, majdaz 5 dkgmorzsát is hozzáadjuk úgy, hogy a tej és a zsemlemorzsa hozzáadása után ne legyen se túl lágy, se túl kemény a töltelék, hogy könnyen lehessen elkenni a tésztán.
- Máktöltelék: A 40 dkg mákot, a 12 dkg porcukrot, a 3 zacskó vaníliás cukrot, és a fahéjat ízlés szerint összekeverjük. Felforraljuk a 3 dl tejet, és óvatosan adagolva összekeverjük az összetevőket, majd az 5 dkg búzadarát vagy lisztet is hozzáadjuk úgy, hogy a tej és a zsemlemorzsa hozzáadása után ne legyen túl lágy, se túl kemény a töltelék, hogy könnyen lehessen elkenni a tésztán.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6557
- Feltöltés dátuma: 2012. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A beiglit mindig édesanyám készítette. Idén megpróbáltam én megcsinálni. Ez volt életem első beiglije, de nagy sikere volt a családban. 1 adag 4 db beiglihez elég, én 2 adagot készítettem, 4 db diósat és 4 db mákosat.