r
Nosalty Logó

Bejgli Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Bejgli Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 15430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 390 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.5 g

Zsír

  • Összesen
    882.9 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    453 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20327.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    491 mg
  • Kálcium
    8307 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    2831 mg
  • Foszfor
    7656 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    58 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1673 g
  • Cukor
    686 mg
  • Élelmi rost
    165 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1357 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 15430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral és 8 dkg cukorral.
  2. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához adjuk 1 tojással, csipet sóval , és a 20 dkg puha margarinnal együtt. Az egészet jól összegyúrjuk, és 2-3 órát hűvös helyen pihentetjük.
  3. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipóba gyúrjuk. Pár perc pihentetés után 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. 3-at dióval, 3-at mákkkal töltünk meg. A tölteléket a tészta széléig kenjük. A kinyújtott, megtöltött tészta két végét 1 cm szélesen behajtjuk.
  4. Hosszanti oldalán felcsavarjuk, a gyengén zsírozott tepsibe rakjuk (ne szorosan!). A tetejét felvert tojással megkenjük, és fél órát meleg helyen kelesztjük, majd ismét megkenjük tojással, és hűvös helyen addig tartjuk, míg a tojás megrepedezik.
  5. Közepes meleg sütőben megsütjük.
  6. Mák töltelék: 25 dkg cukrot 2,5 dl vízzel felfőzünk és a mákot leforrázzuk, hozzáadjuk a mazsolát, 1 kk rumot vagy aromát, és jól elkeverjük. Majd hidegen a tésztára kenjük.
  7. Dió töltelék: 25 dkg cukrot 2,5 dl vízzel felfőzünk és a diót leforrázzuk, hozzáadjuk a mazsolát, a 4 dkg zsemlemorzsát és a rumot, vagy aromát, a reszelt citrom héját, majd jól elkeverjük és hidegen a tésztára kenjük. A töltelékek se hígak, se kemények ne legyenek, mert akkor a bejgli kireped!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 20388
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Ajánló

A hideg helyen elég a 2 óra pihentetés.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bejgli Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Én amikor először készítettem, túl keményre sikeredett a töltelékem, és annyira szétrepedt, hogy féltem nem fog ízleni sem. De nem így történt, ízlett mindenkinek és dicsértek is érte, hogy milyen ügyes vagyok. Nagymamám élt még akkor s azt mondta: kisunokám nagyon finom lett, de ügyelj a töltelékre, mert így szárazabb és töredezik. Azóta nagyon sokszor sütöttem, és már egyre jobban sikerül. Ez viszont nagyon jó lett, amikor egy másik receptes oldalon is megosztottam annyi dicséretet kaptam, hogy az örömtől kicsordultak a könnyeim. Főleg, mikor szomszéd néninek is adtam kóstolót belőle az volt a kérése hozzám, süssek neki is, mert ez sokkal finomabb, mint a bolti. Én eleget tettem a kérésének, a hozzávalókat megkaptam tőle, s mint kedves jó szomszédnak ingyen megsütöttem. Ez nagy öröm volt számomra, hisz az ő családja is dicsért, hogy milyen finom és nagyon szép lett. Hát az én bejglimnek ez volt a legcsodásabb sztorija.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...