Bejgli Gabimami konyhájából
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
1 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
1g sertészsír7 kcal
A töltelékhez
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
A töltelékhez
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
25.3g finomliszt92 kcal
-
3.8g sertészsír34 kcal
-
5.1g margarin36 kcal
-
0.3g friss élesztő0 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
0.2g sertészsír2 kcal
A töltelékhez
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 88.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2032.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 831 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 766 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.3 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 84.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 303.5 g
Zsír
-
Összesen 882.9 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 230 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 453 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20327.2 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 491 mg
-
Kálcium 8307 mg
-
Vas 82 mg
-
Magnézium 2831 mg
-
Foszfor 7656 mg
-
Nátrium 818 mg
-
Réz 18 mg
-
Mangán 58 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1673 g
-
Cukor 686 mg
-
Élelmi rost 165 mg
VÍZ
-
Összesen 841.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1875 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1357 micro
-
Kolin: 894 mg
-
Retinol - A vitamin: 1768 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1280 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 956 micro
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
15 dkg sertészsír
-
20 dkg margarin
-
1 dkg friss élesztő
-
2 db tojás
-
2 dl tej
-
1 csipet só
-
8 dkg cukor
A töltelékhez
-
10 dkg mazsola
-
4 dkg zsemlemorzsa
-
50 dkg cukor
-
5 dl víz
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elmorzsoljuk a zsírral és 8 dkg cukorral.
- Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához adjuk 1 tojással, csipet sóval , és a 20 dkg puha margarinnal együtt. Az egészet jól összegyúrjuk, és 2-3 órát hűvös helyen pihentetjük.
- Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipóba gyúrjuk. Pár perc pihentetés után 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. 3-at dióval, 3-at mákkkal töltünk meg. A tölteléket a tészta széléig kenjük. A kinyújtott, megtöltött tészta két végét 1 cm szélesen behajtjuk.
- Hosszanti oldalán felcsavarjuk, a gyengén zsírozott tepsibe rakjuk (ne szorosan!). A tetejét felvert tojással megkenjük, és fél órát meleg helyen kelesztjük, majd ismét megkenjük tojással, és hűvös helyen addig tartjuk, míg a tojás megrepedezik.
- Közepes meleg sütőben megsütjük.
- Mák töltelék: 25 dkg cukrot 2,5 dl vízzel felfőzünk és a mákot leforrázzuk, hozzáadjuk a mazsolát, 1 kk rumot vagy aromát, és jól elkeverjük. Majd hidegen a tésztára kenjük.
- Dió töltelék: 25 dkg cukrot 2,5 dl vízzel felfőzünk és a diót leforrázzuk, hozzáadjuk a mazsolát, a 4 dkg zsemlemorzsát és a rumot, vagy aromát, a reszelt citrom héját, majd jól elkeverjük és hidegen a tésztára kenjük. A töltelékek se hígak, se kemények ne legyenek, mert akkor a bejgli kireped!
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 180
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 20251
- Feltöltés dátuma: 2012. május 14.
Ajánló
A hideg helyen elég a 2 óra pihentetés.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Én amikor először készítettem, túl keményre sikeredett a töltelékem, és annyira szétrepedt, hogy féltem nem fog ízleni sem. De nem így történt, ízlett mindenkinek és dicsértek is érte, hogy milyen ügyes vagyok. Nagymamám élt még akkor s azt mondta: kisunokám nagyon finom lett, de ügyelj a töltelékre, mert így szárazabb és töredezik. Azóta nagyon sokszor sütöttem, és már egyre jobban sikerül. Ez viszont nagyon jó lett, amikor egy másik receptes oldalon is megosztottam annyi dicséretet kaptam, hogy az örömtől kicsordultak a könnyeim. Főleg, mikor szomszéd néninek is adtam kóstolót belőle az volt a kérése hozzám, süssek neki is, mert ez sokkal finomabb, mint a bolti. Én eleget tettem a kérésének, a hozzávalókat megkaptam tőle, s mint kedves jó szomszédnak ingyen megsütöttem. Ez nagy öröm volt számomra, hisz az ő családja is dicsért, hogy milyen finom és nagyon szép lett. Hát az én bejglimnek ez volt a legcsodásabb sztorija.