r
Nosalty Logó

Bejgli 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bejgli 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 10786 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.4 g

Zsír

  • Összesen
    523.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    295 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16852.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    5271 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1814 mg
  • Foszfor
    5014 mg
  • Nátrium
    4196 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1352.8 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1718 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    982 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 10786 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, úgy, hogy a tejet lassan adagolva adjuk a tésztához.
  2. Az összegyúrt tésztát kb. 1 órán át pihentetjük meleg helyen.
  3. 4 cipót formálunk belőle és kb. 3 mm vastagra kinyújtuk mindegyiket.
  4. Máktöltelék elkészítése: Feltesszük a cukrot és a vizet sziruppá főni, majd leforrázzuk vele a mákot. Végül beletesszük a többi hozzávalót.
  5. Diótöltelék elkészitése: A diót leforrázzuk a vízzel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összefőzzük. Ez kb. 10 perc.
  6. A már kihűlt tölteléket szépen rákenjük, és szorosan feltekerjük.
  7. Megkenjük a tetejét tojással, és közepesen előmelegített sütőbe (170 fok) tesszük, 40-45 percre.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 366
  • Tegnapi nézettség: 78
  • 7 napos nézettség: 306
  • Össznézettség: 210140
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Enélkül a desszert nélkül egyszerűen nincs karácsony. Nekem nem vált be a régi recept, amiben kitesszük a hidegre, aztán megint be, vagy hogy is van:) Szanaszét repedt, bár ez is megrepedt, de hát ez van, végtére is nem profi cukrászok vagyunk. Az íze tökéletes! Ez egy elég egyszerű recept, így a kezdőknek is szerezhetünk egy kis sikerélményt.

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...