r
Nosalty Logó

Bejgli 3.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bejgli 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

1552
Kalória
30.3g
Fehérje
184.4g
Szénhidrátok
79.7g
Zsír
51.3g
Víz
256.8g
Koleszterin
13.8g
Rost
71g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 1552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 18611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 375 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    363.9 g

Zsír

  • Összesen
    956.6 g
  • Telített zsírsav
    346 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    334 g
  • Koleszterin
    3082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20388.1 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    706 mg
  • Kálcium
    7994 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    2624 mg
  • Foszfor
    7988 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    53 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2212.4 g
  • Cukor
    852 mg
  • Élelmi rost
    166 mg

Víz

  • Összesen
    615.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4161 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1770 micro
  • Kolin:
    1990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4070 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1028 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2312 micro
Összesen 18611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 375 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütést megelőző napon elkészítjük a tésztát és a tölteléket.
  2. Tészta elkészítése: a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, rámorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Máktöltelék elkészítése: a cukorral elkevert mákot tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a lemosott, lecsöpögtetett mazsolát és mézet. Ha nagyon sűrű lenne, rummal lazítjuk.
  4. Diótöltelék elkészítése: a dióval elkevert cukrot leforrázzuk tejjel, hozzáadjuk a lemosott, lecsöpögtetett mazsolát, reszelt csokit, rumot.
  5. Másnap a tésztát 12 részre osztjuk, és 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, és kizsírozott tepsibe tesszük szorosan. Vékony tűvel sűrűn megszúrkáljuk ( itt távozik a gőz), és 180 fokon 1 óra alatt megsütjük.
  6. Amikor kihűl (3-4 óra), konyharuhába tekerjük, így hetekig is friss maradna, ha maradna a bejgliből.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Édesanyám receptje a Sütemények, Tészták Könyve II.-ből. Minden karácsonykor elkészül, igazi házias finomság.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Medvehagymás babka

Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!