r
Nosalty Logó

Beer Can Bacon Burgers

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gasztro hedonista
Beer Can Bacon Burgers
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húskeverékhez

A töltelékhez

Összesen 753 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húskeverékhez

A töltelékhez

Összesen 4514 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húskeverékhez

A töltelékhez

Összesen 139 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2530.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    354 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1806 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 753 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    429 g

Zsír

  • Összesen
    265.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15182.5 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    551 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    3975 mg
  • Nátrium
    9744 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10835 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 4514 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    337 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A húskeverékhez

A töltelékhez

Elkészítés

A húskeverékhez

  1. Egy fej hagymát felkockázunk, és lepirítjuk.
  2. A darált marhahússal összekeverjük a lepirított hagymát és a darált füstölt tarját, valamint a fűszereket, 1-2 órát hűtőben áll kb. 6-7 golyóra formázva, ezeknek a súlya kb. 30 dkg.
  3. A sütés előtt a megformázott golyókból egy sörös doboz segítségével, innen kapta a nevének egy részét, pohár formákat készítünk, ami azt jelenti, hogy a szétlapított golyót köré hajtogatjuk. Így kapunk hat darab tölthető húspogácsát.
  4. Ezután az így kapott alakzatot a szeletelt bacon-be csomagoljuk kívülről, kb. 2 soros magasságban.
  5. Megtöltjük azzal a töltelékkel, amit a következő lépésben elkészítünk, rátesszük a sajtot, és mehet is a grillre.
  6. A sütésnél ajánlom a zárható fedelű gömbgrillt, mert így a teteje is könnyen sül, azon kívül a faszén füstös ízét is magába szívja az étel a készítés alatt. A sütési idő 30-50 perc lehet attól függően, milyen meleg a faszén (itt nincs fokozat), ill. mennyire szeretjük átsütve a húst.

A töltelékhez

  1. Egy kanál zsíron serpenyőben a szálakra vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, amit szintén szálakra vágunk, majd a paradicsomot. Ezt addig sütjük, amíg puhulnak kicsit. Esetleg adunk hozzá pár kortyot a barna sörből. Ha kész, ideiglenesen egy külön tálba félretesszük.
  2. A gombát ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk, miután rádobáljuk az aprított szárított paradicsomokat és a szeletelt fokhagymát, és tovább pirítjuk, majd fellocsoljuk a maradék barna sörrel, és elforraljuk.
  3. Kevés worcestershire-szósz kíséretében a lecsós alapot visszatöltjük, és összeforraljuk, amíg a szósz teljesen rövid nem lesz.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5947
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 01.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki nem szeret éhes maradni. Ez csak a burgernek a hús része, eheted körettel is, nem muszáj zsemlében, így is, úgy is remek étel. Legutóbb burgonyapürét készítettem hozzá és grill zöldséget.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Beer Can Bacon Burgers
Gasztro hedonista 8 recept

Egy amerikai recept magyarítása, a neve, ha lefordítod „sörös dobozos szalonnás burger” gyengén hangzik, ezért nem is ezzel publikáltam, a "töltelék receptje" saját ízlésre formált. Ezt természetesen te is alakíthatod ízlésed szerint. Viszont az alapanyag választásnál csak a legjobbat válaszd!

Hozzávalók

A húskeverékhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...